Αδειοδοτήθηκε το έργο των Δημοτικών Σφαγείων

Αδειοδοτήθηκε το έργο της κατασκευής και λειτουργίας Δημοτικού Σφαγείου στα Κύθηρα όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κυθήρων. Το έργο έχει προυπολογισμό €3.000.000 και ο Δήμος θα αναζητήσει άμεσα χρηματοδότηση. Διαβάστε αναλυτικά:

Στην τελική ευθεία το έργο των Σφαγείων στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης του έργου της κατασκευής και λειτουργίας Δημοτικού Σφαγείου στα Κύθηρα με την έκδοση της οριστικής άδειας εγκατάστασης η οποία περιλαμβάνει και τους περιβαλλοντικούς όρους (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 29-06-2023.

Με την παραπάνω απόφαση ολοκληρώνεται μια συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησε το 2017 με την εκπόνηση της Μελέτης Σκοπιμότητας, για την οποία πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη πρωτογενής έρευνα καταγραφής ζωικού κεφαλαίου, για πρώτη φορά στα Κύθηρα. Στην συνέχεια έγιναν όλες οι ενέργειες για την απόκτηση της γης και ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές μελέτες με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής με Τεχνικό Σύμβουλο το Δίκτυο Νήσων Αττικής, που ως φορέας αυτοδιοίκησης του Ν.4674/20 έχει αποδειχθεί πολύτιμος συνεργάτης των 8 Δήμων της Π.Ε. Νήσων στην διαδικασία εκπόνησης μελετών και ωρίμανσης μεγάλων έργων υποδομής.

Παρά το γεγονός ότι το Σφαγείο είναι βιομηχανική εγκατάσταση και οι μελέτες που απαιτούνται είναι συνήθως χρονοβόρες και απαιτητικές, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε την πλήρη ωρίμανση του έργου στον λιγότερο δυνατό χρόνο, καθώς μεγάλο μέρος των μελετών εκπονήθηκε μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το Δημοτικό Σφαγείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Πηλούς» της Τ.Κ. Φρατσίων, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και ανήκει στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει στάβλο αναμονής των ζώων, 2 γραμμές σφαγής (βοοειδή και χοιρινά/αιγοπρόβατα), χώρους κύριας επεξεργασίας και επεξεργασίας παραπροϊόντων, ψυκτικούς θαλάμους, γραφεία διοίκησης, αυτόνομο βιολογικό καθαρισμό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για εκθετήριο-πωλητήριο των τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο θα δημιουργήσει new jobs and θα βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της κτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού, μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης που είναι απαραίτητες για την εξαγωγή των προϊόντων καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της αναγνωρισιμότητας του κυθηραϊκού κρέατος.

Η Δημοτική Αρχή νοιώθει δικαιωμένη καθώς ακόμα ένας μεγάλος οραματικός της στόχος μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αφού η χρηματοδότηση του έργου (προϋπολογισμού 3.000.000€) θα είναι από τα πρώτα αιτήματα του Δημάρχου μας κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη προς τη νέα Κυβέρνηση.

030623c

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img