Message of sympathy from the Australian government to Greek Pontians, Armenians, and Assyrians

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση συμπάσχει βαθιά με τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Ασσύριους και άλλους λαούς για τα δεινά που υπέστησαν κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», γράφει σε επιστολή της, η υπουργός Εξωτερικών, Marise Payne.

Καθώς πλησιάζουμε την «μαύρη» επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, που σημάδεψε ολόκληρο τον ελληνισμό, η αυστραλιανή κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα συμπόνοιας προς τους Έλληνες της Αυστραλίας, αναγνωρίζοντας τα δεινά που τράβηξαν τόσο οι Έλληνες Πόντιοι, όσο και άλλοι λαοί της περιοχής, όπως οι Αρμένιοι και Ασσύριοι, από τις Οθωμανικές Αρχές εκείνη την τραγική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Marise Payne, γράφει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτωρίας, Γιάννη Κωστούλια, τα εξής:

«Αγαπητέ κε Κωστούλια,

Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τα δεινά των χριστιανικών μειονοτήτων κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης.

Η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το ψήφισμα μελών ιδιωτικών επιχειρήσεων (Private Members’ Business) με τίτλο “Γενοκτονία” που συζητήθηκε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας (Federation Chamber) στις 29 Νοεμβρίου 2021 και αναφερόταν στις δολοφονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων, από τις Οθωμανικές Αρχές

Η αυστραλιανή κυβέρνηση συμπάσχει βαθιά με τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Ασσύριους και άλλους λαούς για τα δεινά που υπέστησαν κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπάρχουν βαθιά ριζωμένες απόψεις μεταξύ των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, και στην Αυστραλία, σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σεβόμαστε αυτές τις απόψεις και έχουμε μια μακρόχρονη, συνεπή και ξεκάθαρη θέση, κυρίως στο ότι η Αυστραλία συνεχίζει να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ κοινοτήτων και εθνών για την επίτευξη συμφιλίωσης μετά από αυτή την οδυνηρή περίοδο».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Kythera: Three Different Approaches» στο Καψάλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης...

«Δώσ’ μου το χέρι σου»: Μια μαγική βραδιά στα Λογοθετιάνικα

Μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά αφήγησης και μουσικής έζησαν όσοι...

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img