Άδικη, ανήθικη και αντιδεοντολογική, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης, να θέσει σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών από την 1η Σεπτεμβρίου, τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του «Τριφυλλείου» Νοσοκομείου και διευθύντρια-συντονίστρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, κα Ελένη Αλαγιάννη.

Η κα Αλαγιάννη, μιλούσε στο Kythera.News, στα πλαίσια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό και της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 26/08, έξω από το νοσοκομείο Κυθήρων.

«Ως γιατρός, υγειονομικός και πολίτης αυτής της χώρας, υποστηρίζω το δικαίωμα να έχω άποψη… Τα εμβόλια αυτά δεν είναι αρκετά αξιόπιστα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου τον ιό και νοσούν… Δεν νοείται, σε καιρό πανδημίας, με αυξημένες τις ανάγκες περίθαλψης, να θέτεις προσωπικό σε αναστολή… Είμαστε πολλοί σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που θα υποστούμε τις κυρώσεις, 25 τον αριθμό. Το νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά υποστελεχωμένο… Αυτή η πράξη είναι αντιδεοντολογική, παραβαίνει τον όρκο του Ιπποκράτη, που δώσαμε εμείς οι υγειονομικοί. Ως γιατροί, εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα ιατρικής πράξης δίχως την συναίνεση του ασθενούς. Δεν νοείται λοιπόν, εν έτει 2021, να υποχρεώνονται οι άνθρωποι να εμβολιάζονται ενάντια στην θέλησή τους», τόνισε η κα Αλαγιάννη, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει τους εμβολιασμένους συναδέλφους που προσήλθαν στην συγκέντρωση προς ένδειξη συμπαράστασης, για να καταλήξει: «Πώς είναι δυνατόν, μέχρι τις 31 Αυγούστου να είμαστε χρήσιμοι για το σύστημα υγείας και από 1η του Σεπτέμβρη, να μας θεωρούν επικίνδυνους; Ποια λογική το υπαγορεύει αυτό;»

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όσοι υγειονομικοί δεν επιθυμούν να λάβουν το σκεύασμα κατά της νόσου SARS-CoV-2, που προκαλεί την λοίμωξη covid-19 του νέου κορονοϊού, πρόκειται να τεθούν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, από την 1η Σεπτεμβρίου. Για την ίδια μέρα (01/09), οι υπό αναστολή υγειονομικοί, έχουν προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κυθήρων, ζητώντας τη στήριξη του Κυθηραϊκού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =