gerapetritis

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της covid-19, η κυβέρνηση. Στο μέτρο, ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να συμπεριληφθούν κατηγορίες πολιτών, όπως τα σώματα ασφαλείας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάνει λόγο για δυσκολία στην αναπλήρωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να  βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις. Άρα θα υπάρξει μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα».

«Το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και απέναντι στην κοινότητα. Η λογική δεν μπορεί να είναι το κράτος να επιβάλλει σε όλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι και θέμα συνείδησης. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον».

Ερωτηθείς σχετικά με τα κενά που θα δημιουργηθούν στον τομέα της Υγείας από την αναστολή συμβάσεων υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε για άμεση αναπλήρωση όλων των κενών.

«Θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας κατάλογος ώστε να καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή της δημόσιας υγείας στο βέλτιστο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × two =