Τρί, 24 Ιου 2025
26.7 C
Cythera

Ευστράτιος Χαρχαλάκης: Ανήγγειλε νέες μονάδες αφαλάτωσης

«Αστείες - γελοίες απειλές ΔΕΝ μας αγγίζουν»

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την υδροδότηση στο Δήμο Κυθήρων, ο Δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ανακοίνωσε σήμερα την επικείμενη υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων μονάδων αφαλάτωσης στις περιοχές Καψάλι, Παλαιόπολη και Αντικύθηρα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.860.000 ευρώ.

Λεπτομέρειες Έργου

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και περιλαμβάνει:

  1. Καψάλι: Μονάδα αφαλάτωσης με ημερήσια δυναμικότητα 300 κυβικά μέτρα, που “θα εξυπηρετεί το Καψάλι με δυνατότητα επέκτασης του δικτύου μέχρι τον Κάλαμο και από εκεί στο Λιβάδι.”
  2. Παλαιόπολη: Παρόμοια μονάδα που “θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Αβλέμωνα – Παλαιοπόλεως”, με προοπτική επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης.
  3. Αντικύθηρα: Μικρότερη μονάδα αφαλάτωσης 100 κυβικών ημερησίως.
  4. Επιπλέον Εγκαταστάσεις: Πέντε αυτόνομες μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου.

Χρονοδιάγραμμα και Φάσεις Έργου

Η αρχική μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2021 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 2022. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2023, με την ΤΕΜΑΚ ΑΕ ως τη μοναδική συμμετέχουσα εταιρεία. “Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 180 ημέρες. Συνεπώς οι μονάδες θα είναι απόλυτα λειτουργικές το ερχόμενο καλοκαίρι.”

Σημασία του Έργου

«Και με έργο αυτό αποδεικνύουμε ότι τα έργα γίνονται μόνο σε σωστό προγραμματισμό και μέθοδο. Μόνο έτσι έρχονται χρηματοδοτήσεις, ούτε με ειρωνείες, ούτε με ύβρεις, ούτε με αστείες/γελοίες απειλές που ΔΕΝ μας αγγίζουν» αναφέρει ο κ. Χαρχαλάκης σε ανάρτησή του. Το έργο αναμένεται να λύσει οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης σε κρίσιμες περιοχές του Δήμου Κυθήρων, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη για “συνεχιζόμενη χρηματοδότηση και υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών,” καθώς αυτές είναι κρίσιμες για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Ορνιθολογική Εταιρεία: Καμπανάκι για «σκάνδαλο» στα Κύθηρα

Με ένα αποκαλυπτικό δελτίο τύπου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...
00:01:20

Τηλεμετρία στα χαρτιά, λίμνη στην πραγματικότητα. Όλοι δηλώνουν «αναρμόδιοι»…

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση βίντεο από το...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...

Υπουργείο Πολιτισμού: Ευρεία σύσκεψη για έργα στα Κύθηρα και Αντικύθηρα

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού συμμετείχε τη Δευτέρα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img