Η εφημερίδα «Κυθηραϊκά» δίνει νέα απάντηση προς την δημοτική παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα». Διαβάστε παρακάτω:

2η Απάντηση Εφημερίδας «Κυθηραϊκά»

Πράγματι, ίσως έχουν δίκιο ότι θα χάσουν το χρόνο τους οι πολίτες να ασχοληθούν με δικαιολογίες και αερολογίες προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά, μια κι έπιασαν το πηλοφόρι με τη λάσπη κι έριξαν το γάντι, θα απασχολήσουμε λίγο ακόμα όσους ασχολούνται με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

  1. Σε κανέναν προεκλογικό αγώνα μέχρι τώρα δεν έχουμε ασχοληθεί με κριτική των θέσεων των υποψηφίων, ούτε έχουμε λάβει θέση επ’ αυτών πλην μίας παγίας τοποθέτησής μας, η οποία ποτέ δεν έχει βρει ευήκοα ώτα. Κι αυτή είναι η πρότασή μας για κάθοδο όλων σε κοινό ψηφοδέλτιο.
  2. Άλλο η κριτική και άλλο η σάτιρα, η οποία, βεβαίως υποδηλώνει έμμεσα κριτική, όχι όμως παράθεση θέσεων κλπ. Η μη είσοδός μας σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις, εκτός από το ό,τι αποτελεί παγία θέση μας, έχει πλέον και πρακτικό λόγο. Με τη γενίκευση των αντιπαραθέσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα αποκλείαμε άμεσα το μεγάλο για μας κοινό των αναγνωστών της έντυπης έκδοσης, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα η μηνιαία έκδοση στερεί τη δυνατότητα διαλόγου, αφού αυτός αναπτύσσεται, συνήθως, όπως και τώρα τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, άρα θα ήταν ατελέσφορος.
  3. Όσον αφορά τη διαδικασία του debate με αυτήν ασχολήθηκε ο κ. Μπαχτής, ο οποίος πρότεινε την κοινή διενέργειά του, αν προχωρούσε, όπως γίνεται στις τελευταίες αναμετρήσεις. Ούτε μετείχα σε καμία συνάντηση ή διαβούλευση, ούτε ασχολήθηκα με τη θεματολογία, αφού εξ αρχής είχαν τεθεί προσχηματικοί όροι, όπως π.χ. να μην συζητηθεί το θέμα «Εγχώριος» με όλα όσα έχουν σχέση με το φλέγον αυτό θέμα εν όψει δύο αναμενομένων αποφάσεων των Ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Ό όρος αποκλεισμού μου από τη διαδικασία που τέθηκε πρόσφατα, ήταν καθαρά προσχηματικός, αφού ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχω διατυπώσει ποίον θα ψήφιζα. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες αποφυγής διαλόγου, τα οποία θα αποκαλύψουμε μετά τις εκλογές για να μην λένε ότι επηρεάσαμε έστω και ΕΝΑΝ αμφιταλαντευόμενο. Εξάλλου και στα εν Αθήναις ανάλογα ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι που μετέχουν αρθρογραφούν δημόσια και επώνυμα υπέρ ή κατά υποψηφίων. Εδώ άραγε τους μάρανε και αν ακόμη γινόταν κάτι τέτοιο;

Και καταλήγουμε με την κατάπτυστη, «τροτσκιστικού τύπου» ειρωνεία του συντάκτη του κειμένου για τα 36 χρόνια της εφημερίδας, την ειρωνεία για «έγκριτη» δημοσιογραφία και όλα τα υπόλοιπα που «εξέμεσε» η θλιβερή γραφίδα του συντάκτη από τον οποίο ασφαλώς δεν πρόκειται να ζητήσουμε οποιαδήποτε διαπιστευτήρια για τα χρόνια αυτά και όλα όσα περί Κυθήρων έχει προσφέρει αυτή η … «φυλλάδα» σε σωρεία θεμάτων και από πλειάδα εξαίρετων συνεργατών. Μάς αφήνουν παντελώς αδιάφορους αυτού του είδους τα σχόλια και να χαίρονται τον συντάκτη τους όσοι συνυπογράφουν εκουσίως ή ακουσίως παρόμοια κείμενα. Απλά τους ευχόμαστε να μακροημερεύσουν πολιτικά μέχρι τις επόμενες εκλογές και να ωριμάσουν, για να μην αποτελέσουν μονοετή καλλιέργεια στο Κυθηραϊκό πολιτικό μποστάνι και όσους πεισματικά το καλλιεργούν και το λιπαίνουν!

Ε. Καλλίγερος

Υ.Γ. Συνημμένες οι δύο σελίδες του «Τριβόλου» για ελεύθερη κρίση όσων δεν τους έχουν διαβάσει.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 5 =