Ελεύθερα Κύθηρα

Τα Ελεύθερα Κύθηρα εξέδωσαν δελτίο Τύπου απαντώντας στην εφημερίδα «Κυθηραϊκά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ 06/10/2023

Δεν θεωρούσαμε οτι αξίζει τον χρόνο των συμπολιτών μας μια απάντηση στον κ. Καλλίγερο αλλά προεκλογική περίοδος είναι, μη μας πει μετά κάποιος οτι δεν μας ψήφισε επειδή δεν γνώριζε…

Ιδού λοιπόν τι έκανε η «έγκριτη» εφημερίδα Κυθηραϊκά.

Πραγματικότητα (https://www.youtube.com/watch?v=kPxkR4e6I8o στο 1:01:55)

Ερώτηση Adelin:

  • Γιατί να ψηφίσουν εσένα κι όχι άλλον;

Απάντηση Σοφίου:

  • Αν ψηφίσεις κάποιον άλλον, ψηφίζεις «κάποιον άλλον», αν ψηφίσεις εμένα, θα ψηφίσεις όλο τον κόσμο. Γιατί αυτό που κάνουμε είναι μια κοινή προσπάθεια για τα νησιά μας. Και εγώ βγαίνω αυτή τη στιγμή για να το εγγυηθώ, μια αυτοδιοίκηση του κόσμου και όχι του δημάρχου.

Κυθηραϊκά – Μάιος 2023

[…] άκουσα νεόκοπο υποψήφιο να επαναλαμβάνει άπειρες φορές τη λέξη «σαφέστατα». Προφανώς δεν είχε συμβουλευθεί επικοινωνιολόγο. Απαντώντας στην ερώτηση τι διαφορά θα έχει με τους άλλους, είπε:

«Όλοι θα ξέρουν ότι αν εκλεγώ εγώ, Δήμαρχος θα είναι ο Α. Σοφίος και κανένας άλλος»

Και συνεχίζουν οι ερωτήσεις και στην επόμενη που ήταν: «-Και με τους άλλους τι θα ξέρουν;» «-Ε, θα ξέρουν τους άλλους». Σαφέστατα!

Μας θλίβει το γεγονός οτι ένας άνθρωπος της 36ετούς εμπειρίας του κ.Εμμ.Καλλίγερου, το μόνο που κατάφερε να σχολιάσει από την παρθενική δημόσια συνέντευξη ενός 30χρονου ήταν η … επανάληψη της λέξης «σαφέστατα». Αυτό, κατά την εκτίμησή μας, εκτός από μια (αδικαιολόγητη για άτομα τέτοιας ηλικίας) ασέβεια στο πρόσωπο ενός νέου που αποφάσισε να εκτεθεί στα κοινά δηλώνει και μια υποσυνείδητη ανάγκη μετατόπισης του επίκεντρου της προσοχής μακρυά από την ουσία. Ίσως είναι δύσκολο να αποδομηθεί από υπηρέτες του τίποτα, το περιεχόμενο ενός λόγου όπως αυτός του επικεφαλής των Ελεύθερων Κυθήρων, τούτο όμως επ’ ουδενί δικαιολογεί την εσκεμμένη απόδοση σε αυτόν ψεύτικων διαλόγων (ή, όπως σε καλύτερα ελληνικά γράφει ο κ.Καλλίγερος : «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εικάζει όσα δημιουργεί η φαντασία του και να επιτίθεται απρεπώς» –ναι, δεν αλλάξαμε λέξη!).

Δώσαμε στην εφημερίδα την ευκαιρία να επανορθώσει αλλά το μόνο που έγραψε είναι:

Κυθηραϊκά, Ιούλιος 2023

«Μα τα ίδια λέμε. Αν τώρα ερμηνεύετε τον εαυτό σας, δικαίωμά σας».

Καμία δηλαδή επανόρθωση και επανάληψη της ειρωνείας.

Η πρόσφατη απολογία ότι ο ψευδοδιάλογος τοποθετήθηκε σε σατιρική στήλη ίσως θα έστεκε εάν αλλού, σε «σοβαρότερες» σελίδες της φυλλάδας, είχε αναρτηθεί η συνέντευξη ως είδηση (γιατί όχι και με αναφορά στον Adelin, που κάνετε εδώ και χρόνια σαν να μην υπάρχει)  ή έστω κάποια στοιχειώδης κριτική. Αλλά από το να αποκρύπτεις την ουσία μέχρι να λοιδορείς κάποιον για κάτι που εσύ ο ίδιος εφευρίσκεις, μεσολαβεί μια θάλασσα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αντιλαμβανόμενοι ότι ο κ. Καλλίγερος δεν έχει βραχεί ακόμα από αυτά τα ύδατα και συνεκτιμώντας την πρόδηλη και δημόσια στήριξή του στον νυν δήμαρχο, τον κατατάσσουμε στους μη ανεξάρτητους δημοσιογράφους, οπότε δεν είδαμε να έχει κάτι να προσφέρει στο προεκλογικό debate που ζητήσαμε (αλλά όπως διαπιστώσαμε φοβήθηκαν οι έτεροι 2 συνυποψήφιοι).

Να χαίρεστε τα 36 χρόνια της δημοσιογραφίας σας, εμείς “σαφέστατα” έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Είθε να αξιωθούμε να φανούμε ισάξιοι της παρακαταθήκης σας.

*Επισυνάπτουμε την πρότασή μας για ανοιχτή δημόσια συζήτηση (debate) μεταξύ των τριών υποψηφίων – που δεν έγινε δεκτή.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ

29/09/2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

προσκαλούμε τους κ.Χαρχαλάκη και κ.Σουρή

σε ανοιχτή στο κοινό τηλεοπτική αντιπαράθεση

στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου,

όποια μέρα της εβδομάδας πριν τις εκλογές επιθυμούν.

Ο συντονισμός και οι ερωτήσεις θα γίνουν από τον κ.Μπαχτή    δημοσιογράφο των Κυθήρων που δεν έχει εκδηλώσει ανοικτά σαφή πολιτική προτίμηση (ευλόγως εξαιρούνται οι κ.Πρέκας, Μαρσέλος και Καλλίγερος).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Εισαγωγή από τους συντονιστές.

  • 3λεπτες εναρκτήριες τοποθετήσεις των 3 υποψηφίων (με σειρά παλαιότητας στη δημόσια σφαίρα 1ος κ.Χαρχαλάκης, 2ος κ.Σουρής, 3ος κ.Σοφίος).

Διάρκεια 1ου μέρους = περίπου 10 λεπτά

  • 6 κύκλους ερωτήσεων των συντονιστών ως εξής:
  • 6 εκ των προτέρων καθορισμένες θεματικές ενότητες με την ίδια 1 ερώτηση προς κάθε υποψήφιο (6ενότητες Χ1 ερώτηση Χ 3υποψήφιοι = 18 ερωτήσεις) με χρόνο απάντησης 90 δευτερόλεπτα.
  • 1 άγνωστη θεματική ενότητα με 1 ελεύθερη ερώτηση σε κάθε υποψήφιο από κάθε δημοσιογράφο (2δημοσιογράφοι Χ 1 ερώτηση Χ 3υποψήφιοι =6 ερωτήσεις) με χρόνο απάντησης 90 δευτερόλεπτα.

Διάρκεια 2ου μέρους = περίπου 45 λεπτά

  • 2 κύκλους ελεύθερου διαλόγου με 1 ερώτηση υποψηφίου προς κάθε άλλο υποψήφιο (σύνολο ερωτήσεων 2Χ2Χ3υποψήφιοι = 12) και χρόνο απάντησης 60 δευτερόλεπτα.

Διάρκεια 3ου μέρους = περίπου 15 λεπτά

  • 2λεπτες τελικές τοποθετήσεις των 3 υποψηφίων

Διάρκεια 4ου μέρους = περίπου 7 λεπτά

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + 8 =