Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23/12/20, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων, με «δια ζώσης» διαδικασία.

Την ικανοποίησή τους για την επαναφορά της πρότερης μεθόδου σύγκλησης συμβουλίου, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, κ.κ. Μαγουλάς και Τριφύλλης. Μια μέθοδο, την οποία ο κ. Τριφύλλης, αποκάλεσε σε επικοινωνία με το Kythera.News, «δημοκρατική διαδικασία, που επιτρέπει την παραγωγική συζήτηση και την ύπαρξη ρόλου στα μέλη των επιτροπών  και του Δ.Σ.»

Να θυμίσουμε εδώ, ότι αντικείμενο της πρόσφατης διελκυστίνδας μεταξύ δημοτικής αρχής-αντιπολίτευσης, αποτέλεσε ο τρόπος σύγκλησης των δημοτικών συμβουλίων, με την πρώτη να προκρίνει μια ιδιότυπη τηλεδιάσκεψη με την χρήση email και την δεύτερη να αντιδρά θεωρώντας τη παράτυπη και προσφεύγοντας επ’αυτού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση .

Η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης από μέρους του δημάρχου πάνω στο θέμα, μας οδηγεί στο να εικάσουμε ότι υπήρξε στο μεταξύ κάποια εξέλιξη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενδεχομένως δικαίωσε τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Αυτή η υπόθεση – την οποία συμμερίζεται και ο κ. Τριφύλλης σε επικοινωνία που είχαμε με το πέρας της συνεδρίασης -, ενισχύεται από τα λεγόμενα του ίδιου του δημάρχου κατά την συνεδρίαση, ο οποίος προανήγγειλε ότι, αφενός μεν οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνονται εφεξής δια ζώσης, αφετέρου δε, το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό (που έχει οριστεί για την Τρίτη, 28/12/20), θα συγκληθεί με την χρήση του zoom.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ως Kythera.News, μπορούμε μόνο να προβούμε σε εικασίες, οι οποίες αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση του δημάρχου, κου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, ώστε είτε να επιβεβαιωθούν είτε να διαψευστούν.

Όσον αφορά τα διαμειφθέντα εντός της συνεδρίασης, υπέρ του σχεδίου προϋπολογισμού τάχθηκε η πλειοψηφία, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει «παρών». Απουσίαζε ο αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Σούγιαννης.

Ακολούθησε συζήτηση επί της εναλλακτικής πρότασης προϋπολογισμού, που έχει κατατεθεί από την παράταξη “Κύθηρα Αντικύθηρα  Μένουμε Εδώ “, κατά την οποία έγιναν αποδεκτοί ορισμένοι κωδικοί από πλευράς δημάρχου.

Στα υπόλοιπα θέματα, καθώς και στις δύο προ ημερησίας διατάξεις, υπήρξε καθολική ομοφωνία.

Τέλος, ο δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση πάνω σε άλλα ζητήματα του Δήμου, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Μαγουλάς έθιξε ζητήματα για τον ρόλο του Δικτύου Νήσων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − five =