giorgos-kominos

Δεν υπέβαλε μηνύσεις ο Δήμος Κυθήρων για το ζήτημα που αφορά την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο χώρο που αποτίθενται ογκώδη στην Σκληρή (στο σημείο όπου τέμνεται ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος με τον δρόμο των Αλοϊζινανίκων. Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό AdelinFM ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κομηνός σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου. Απαντώντας σε ερώτηση του AdelinFM για το θέμα της Σκληρής ο Αντιδήμαρχος είπε ότι είναι η τελευταία φορά που δεν προσφεύγει σε μηνύσεις. Συμπλήρωσε δε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος την επόμενη φορά που θα παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα στον Ποταμό, την Σκληρή η οπουδήποτε αλλού στο νησί μας, να προχωρήσει σε μηνύσεις και σε όλα τα νόμιμα και προβλεπόμενα μέτρα.

Επίσης ανέφερε ότι τα σκουπίδια στην περιοχή του TACAN στον Ποταμό καθαρίστηκαν από εργάτες και απομακρύνθηκαν με φορτηγό όχημα που μίσθωσε ο Δήμος Κυθήρων. Συγκεκριμένα έγινε εργασία τεσσάρων ημερών στο σημείο και αρκετά δρομολόγια του φορτηγού για να τα μεταφέρει στον χώρο του ΧΥΤΥ. Για την αποκατάσταση στη Σκληρή είπε ότι τα σκουπίδια θα καθαριστούν την Τρίτη 14 Ιουνίου με τον ίδιο τρόπο.

Αναρτήσεις με ονόματα Δημοτών χωρίς μέχρι σήμερα να επιβεβαιώνεται η εμπλοκή τους. Αντίδραση από πολίτη φερόμενο ως υπαίτιο της άθλιας εικόνας στη Σκληρή

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γίνει ανάρτηση του Δημάρχου Κυθήρων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με την οποία προανήγγειλε μήνυση για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην οποία «θα αναφερθούν ΟΛΑ τα ονόματα που αναγράφονται στα πεταμένα κιβώτια». Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανάρτηση ο Δήμαρχος Κυθήρων δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονταν αντικείμενα (χαρτόκουτα) που έφεραν γραμμένα επάνω ονοματεπώνυμα συγκεκριμένων δημοτών για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό δημοσίως αν εμπλέκονται στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Σκληρή.

Μάλιστα, χθες το πρωί, πολίτης φερόμενος ως υπεύθυνος για την απόρριψη σκουπιδιών στο σημείο, επικοινώνησε με το Kythera.News και μας έκανε γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό και μας διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε δική του συμμετοχή.

Χαρτόκουτα πάνε κι έρχονται και χέρια πάντα αλλάζουν…

Φαίνεται ότι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και την «ατυχή» διαρροή ονομάτων στη δημοσιότητα από τον Δήμαρχο, ο Δήμος θα αντιμετωπίσει πιο υπεύθυνα το ζήτημα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε τα χαρτόκουτα, συνήθως επαναχρησιμοποιούνται και αλλάζουν χέρια, «κουβαλώντας» ονόματα ανυποψίαστων ανθρώπων κι αν στο τέλος καταλήξουν έξω από καμία σκάφη… άντε να βρεις ποιος τα πέταξε!

Όπως είπαμε και χθες, το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ρυπαίνουν προκλητικά το νησί μας. Η απόρριψη σκουπιδιών εκτός κάδων είναι δεδομένα απαράδεκτη. Όχι όμως λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει…

Kythera.News

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 3 =