dimotiko-symvoulio

Την σύσταση οργάνου σφράγισης και εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων, όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του Δήμου Κυθήρων εισηγείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Σούγιαννης με το 4ο κατά σειρά θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την 28η Δεκεμβρίου 2022.

Στην εισήγηση επισυνάπτονται έγγραφα του Τμήματος Κατασκευών της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης & Γενικού Σχεδιασμού Πόλης του Δήμου Πειραιά που αφορούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας «Μαυρομάτης ΙΚΕ» που εδρεύει σε κτίριο στο Λιβάδι Κυθήρων για το οποίο έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις και επιβάλλονται διοικητικά μέτρα, όπως διακοπή εργασιών, νομικές και οικονομικές κυρώσεις.

Όπως γίνεται κατανοητό η σύσταση οργάνου σφράγισης και εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων σχετίζεται με την εν λόγω επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Σούγιαννη και τα μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Πρώτα ο Άνθρωπος» Μεγαλοκονόμο Στυλιανό, Νικόλαο Μαγουλά, Καλλίγερο Ιωάννη, Γεωργιλά Παρασκευά.

(Σχετικές δημοσιεύσεις: 1) Πρώτα ο Άνθρωπος: «Ευχαριστούμε τον κ. Μαυρομμάτη για τον χώρο στάθμευσης στο Λιβάδι» 2) Ο αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης απαντάει για το πάρκινγκ Λιβαδίου 3)  Πρώτα ο Άνθρωπος: Ανταπάντηση στο Σούγιαννη, με νέο σήριαλ για άλλο επιχειρηματία 4) Χαρ. Σούγιαννης προς μείζονα αντιπολίτευση: «Πράξη η τήρηση της νομιμότητας από εμάς» 5)Πρώτα ο Άνθρωπος: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με Σούγιαννη

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν υπήρξε και άλλη επιχείρηση με σοβαρές παραβάσεις, πρόκειται για το σούπερ μάρκετ Παναγιωτόπουλου στα Αρωνιάδικα, και για την οποία ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την οικοδομική άδεια (έγινε γνωστή η απόφαση τον Φεβρουάριο του 2019), η επιχείρηση ουδέποτε μάθαμε αν σφραγίστηκε. Είναι ένα γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πότε, πού, πώς και σε ποιους εφαρμόζονται οι αποφάσεις. Θα πρέπει να μάθουμε τι έγινε ακόμη και σε εκείνη την περίπτωση.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιμετωπίζει τα ζητήματα νομιμότητας επιχειρήσεων σε όλο τους το φάσμα η Δημοτική Αρχή, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το νησί θυμάται την φασαρία στην Χώρα με τα «παράνομα» τραπεζοκαθίσματα το καλοκαίρι του 2021, όσο και το σήριαλ του 2022 με την υπόθεση μη επίλυσης του αιτήματος για οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον Ποταμό, μπροστά από την εκκλησία της Ιλαριώτισσας. Και θα πρέπει να προστεθεί ότι υπάρχουν αρκετές παθογένειες ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα που συσσωρεύονται από την εποχή των κοινοτήτων και των νομαρχιών, χωρίς να δίνονται ουσιαστικές λύσεις.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + fourteen =