Ως ένα «εργαλείο διαχείρισης συναισθηματικών καταστάσεων», περιγράφει την γιόγκα η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δήμητρα Χαριλάου, στην συνέντευξη που έδωσε στο Kythera.News και τον Νίκο Αντωνάκη. Η Δήμητρα περιγράφει τα Κύθηρα -τα οποία γνώρισε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021 και τα ερωτεύτηκε στη στιγμή- ως ένα μέρος που ταιριάζει ιδανικά στην εσωτερική ενέργεια που ενεργοποιεί η γιόγκα στον άνθρωπο. «Είναι μια εσωτερική διαδικασία η γιόγκα», αναφέρει, «ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο, μέσω των σωματικών ασκήσεων, των τεχνικών αναπνοών και των πρακτικών διαλογισμού, βοηθά στην κατάπαυση των διακυμάνσεων του νου».

dimitra-xarilaou

Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση της γιόγκα, βέβαια, δεν αναιρεί την ευρύτερη απήχηση και αποδοχή που χαίρει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε κάθε φύλο, ηλικία, θρησκευτική ή εθνοτική απόχρωση, όπως μας εξηγεί. Προς τούτο, η ίδια συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις προσφοράς στην κοινότητα, όπως μαρτυρούν οι συνεργασίες που έχει με σχολεία, η εμπλοκή της σε διεπιστημονικά βίντεο του Sports Academies online του ΟΠΑΠ και η ενασχόλησή της με ανθρώπους άνω των 65 στους οποίους προσφέρει άσκηση και, μέσω αυτής, ποιότητα ζωής.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο, όπως εξομολογείται. «Η δια βίου άσκηση», ως τρόπος ζωής, ώστε οι άνθρωποι, μέσα από τη δουλειά και την πρακτική, να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το σώμα τους και μέσω, αυτού, τα συναισθήματα και τον ψυχικό τους κόσμο. «Θέλω να φέρνω τους ανθρώπους πιο κοντά», μέσω αυτού που κάνω, εκμυστηρεύεται το κορίτσι με το αφοπλιστικό χαμόγελο, που δηλώνει λάτρης της κεραμικής και της ιστιοπλοΐας και μπορεί να περηφανεύεται για την πορεία πρωταθλητισμού που διέγραψε στο τένις, πορεία που την έφερε στην εθνική μας ομάδα και της χάρισε πολλές επιτυχίες.

Εμείς, με τη σειρά μας, να της ευχηθούμε να προωθεί πάντα την υγιή άσκηση με την ίδια αγάπη και αφοσίωση και να περνάει πάντα υπέροχα στα αγαπημένα της Κύθηρα, στα οποία την περιμένουμε και φέτος.

Η Δήμητρα στον βυθό της Χύτρας

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − seven =