Δήμαρχος Δωρίδας: Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στον Δήμο Δωρίδας στη Φωκίδα. Ειδικότερα, ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης.

Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού,...

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Ανάπτυξη, άμυνα και ψηφιακή κυριαρχία

Η ευρωπαϊκή οικονομία δεν βιώνει απλώς μια ύφεση ή...
00:01:53

Μεγάλη αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Πάρου

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img