kontoleon
Την Τετάρτη 22/06/2022 υπέβαλα την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Κύθηρα Αντικύθηρα – Μένουμε εδώ» στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κύριο Μανόλη Στάθη.
 
Φαίνεται πως η παρουσία μου και η φωνή μου όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν αρεστή και ενοχλούσε. Με αφορμή λοιπόν το ζήτημα της χωροθέτησης του κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων του καταστήματος μου επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια να τεθεί κάθε δυνατός φραγμός στην λειτουργία της επιχείρησής μου με απώτερο στόχο είτε την επαγγελματική εξόντωσή μου είτε τον εξαναγκασμό μου σε παραίτηση. Και όλα αυτά για μια επιχείρηση που διέθετε νόμιμα μίσθωμα  επί 12 και πλέον έτη για τα τραπεζοκαθίσματα της. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα στο οποίο μπορώ να καταλήξω. Και τούτο διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι παρά την επανειλημμένη αποστολή αιτημάτων μου τόσο φέτος όσο και πέρυσι για την διευθέτηση του ζητήματος ουδέποτε έλαβα κάποια απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες έστω και απορριπτική. Διερωτώμαι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι παρά την προ ολίγων ημέρων διαβεβαίωση από επίσημα χείλη ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί προς οριστική θετική διευθέτηση εντούτοις το ζήτημα παραμένει άλυτο με όλους τους εμπλεκόμενους να δηλώνουν αναρμόδιοι. Είναι λυπηρό αλλά όλα τα δεδομένα και τα γεγονότα φαίνεται τελικά πως συνηγορούν σε μία συγκεκριμένη στόχευση: την επαγγελματική μου εξόντωση ή την φίμωσή μου. Έτσι μετά από τρία χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση που σήμερα διαμορφώνεται και είναι αποτέλεσμα της ενορχηστρωμένης επίθεσης που δέχομαι δεν μου αφήνει περιθώρια να υπηρετήσω τα καθήκοντα μου στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως επιθυμώ.
 
Δυστυχώς σε αυτά τα τρία χρόνια που υπηρετώ ως δημοτικός σύμβουλος τα Κύθηρα διαπίστωσα αλλά και επιβεβαίωσα την παθογένεια του τοπικού συστήματος καθώς και τις αυταρχικές και μη θεσμικές μεθόδους που ασκούνται από την δημοτική αρχή. 
 
Θέλει πολύ δουλειά για να φτάσουμε τον δήμο μας εκεί που πραγματικά αξίζουν τα νησιά μας αλλά τίποτα δεν θα πετύχουμε χωρίς αποφασιστικότητα και κυρίως χωρίς αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας. 
 
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την υποστήριξη και την τιμή που μας έκαναν να είναι δίπλα μας. Υπόσχομαι ότι ως απλός πολίτης πλέον θα κάνω αυτό που χρειάζεται ώστε να απαλλαγεί ο τόπος μας από τις πρακτικές του διαίρει και βασίλευε και τη νοοτροπία «των ημετέρων» και των «αρεστών» που σήμερα ακολουθείται διαιρώντας τους Τσιριγώτες σε «δικούς μας και δικούς τους». 
 
Με τιμή και αγάπη για το Τσιρίγο μας 
 
Δημήτρης Κοντολέων
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + seven =