Κατσανέβας ΠΑΣΟΚ Αντικύθηρα

Σε δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκης μετά την είδηση του θανάτου του Θόδωρου Κατσανέβα:

«Η απώλεια του πρώην Βουλευτή Θεόδωρου Κατσανέβα μας συγκλονίζει όλους και κυρίως την κοινωνία και τους κατοίκους των Αντικυθήρων, της ιδιαιτέρας του πατρίδας από την πλευρά του πατέρα του, Κώστα. Ο Θεόδωρος Κατσανέβας στάθηκε αληθινός συμπαραστάτης στο μικρό νησί, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προώθησε και κατόρθωσε τόσο την κατασκευή του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου όσο και την ηλεκτροδρότηση του μικρού νησιού, κόντρα σε αντιξοότητες και πολλαπλά προβλήματα αλλά και στην άρνηση των κεντρικών αρμών εξουσίας του Κράτους.

Τα έργα του στα Αντικύθηρα στάθηκαν αφορμή για να επιστρέψουν στο νησί από την Αθήνα και την Αυστραλία νέοι τότε Αντικυθήριοι και να εργαστούν στη ΔΕΗ και σε άλλες υπηρεσίες, δημιουργώντας οικογένειες που κρατούν ακόμα το νησί όρθιο. Στις αρχές του 2000 ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων Ανδρέας Χαρχαλάκης τον έκανε επίτιμο δημότη του νησιού.

Πάντα αναφερόταν με συγκίνηση και τιμή στον Αντικυθήριο πατέρα του και στην Μικρασιάτισσα μάνα του, από τους οποίους πήρε αρχές και αξίες, μα κυρίως την καλοσύνη και την ευγένεια που τον διέκριναν.

Προσωπικά του είμαι ευγνώμων, διότι παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, οι δεσμοί αίματος που τον συνέδεαν με τον πατέρα μου υπήρξαν καταλύτης και για τη δική μου σχέση μαζί του, όχι μόνο για τα ζητήματα των Αντικυθήρων αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς ως Καθηγητής της Οικονομικής της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου φοιτητικά βήματα.

Θα αναπολώ πάντα τις ωραίες βραδιές στο Κεφαλάρι όταν έπιανε την κιθάρα και μας ταξίδευε σε μοναδικούς μουσικούς δρόμους…

Ας είναι η μνήμη του αιώνια. Τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε όλη του την οικογένεια.

Αντίο καλέ μου Θόδωρε… σε ευχαριστώ για όλα!

Φωτογραφία: στο σπίτι μου στα Αντικύθηρα το 1988. Με τον πατέρα μου, τον Γιάννη Χρύση, τη Μπαμπίνα Χρύση, το Νίκο Τουρλούμη, την Άννα Τουρλούμη, το Νικολή Προγουλάκη. Συγχωρεμένοι όλοι τους πλέον…»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + five =