Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης για την διαλεύκανση της υπόθεσης διακίνησης επιστολών σε πολίτες, οι οποίες αφορούν σε δημοσιεύματα του NtaskasPress σύμφωνα με τα οποία ανακινείται η γνωστή υπόθεση των Αντικυθήρων με την ανέλκυση αρχαιοτήτων από τον βυθό τους.  Υπενθυμίζεται ότι ο  εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης είχε κατηγορηθεί για παράνομη ανέλκυση μιας αρχαίας άγκυρας και ενός κανονιού τον Αύγουστο του 2020, και τελικά απαλλάχτηκε με το με αρ. 432/2023 ομόφωνο βούλευμα (1),(2) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς, το οποίο εκδόθηκε στις 29 Μαΐου 2023.

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο κ. Χαρχαλάκης ισχυρίζεται πως βρίσκεται κοντά στα ίχνη των διακινητών των επιστολών, δείχνει «προεκλογικό δάκτυλο» και εκφράζει την βεβαιότητα ότι σύντομα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και οι Κρατικές Αρχές θα βρουν τον δράστη ώστε να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη. 

Μαζί με την δήλωσή του έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από δημοσίευμα – επιστολή που φέρει ως συντάκτη τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, επιστολοφάκελα, καθώς και την πρώτη και τελευταία σελίδα του απαλλακτικού βουλεύματος για την υπόθεση Λασκαρίδη. Το δημοσίευμα έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο NtaskasPress. Διαβάστε όμως την δήλωσή του.

Δήλωση Δημάρχου Κυθήρων

Ο Δήμαρχος Κυθήρων/Αντικυθήρων και επικεφαλής της Παράταξής μας, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Το τελευταίο διάστημα διακινούνται και αναδημοσιεύονται σε διάφορους ηλεκτρονικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και ιστοσελίδες (αμφιβόλου κύρους και σοβαρότητος), βλακώδη και εν πολλοίς ασύντακτα και ακατανόητα δημοσιεύματα, των οποίων το περιεχόμενο τυγχάνει απολύτως ψευδές, αβάσιμο και συκοφαντικό για το πρόσωπό μου, με προφανή σκοπό να πλήξει την εικόνα μου, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Τελευταία, μάλιστα, τα ίδια ακριβώς δημοσιεύματα, απεστάλησαν ταχυδρομικώς σε δεκάδες αποδέκτες στα Κύθηρα, φορείς και πολίτες, με ομαδική αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ.
Τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν αφενός μεν, την υπόθεση της ανάσυρσης από το λιμάνι των Αντικυθήρων ενός παλαιού κανονιού από τον Εθνικό Ευεργέτη κ. Π. Λασκαρίδη, υπόθεση για την οποία οι αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές απεφάνθησαν, ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, ότι δεν συντρέχει περίπτωση τέλεσης οιουδήποτε αδικήματος και απόδοσης ευθυνών, με αποτέλεσμα κάθε περί του αντιθέτου ισχυρισμός, να παρίσταται ψευδής και συκοφαντικός, αφετέρου δε, ψευδείς και χιλιοειπωμένες καταγγελίες συγκεκριμένων κύκλων και προσώπων, οι οποίες στοχευμένα διακινούνται και διοχετεύονται στα ηλεκτρονικά μέσα, σχετικά με υποθέσεις του Δήμου, τις οποίες καταγγελίες, τα εν λόγω δημοσιεύματα άκριτα και με περισσή χαρά υιοθετούν και με προφανή στόχο να πλήξουν την προσωπικότητά μου, παρουσιάζουν ως γεγονότα, δηλαδή, ως αληθή πραγματικά περιστατικά, τα οποία δήθεν ανέδειξε η «δημοσιογραφική έρευνα».

Είναι γνωστός και απολύτως αποδοκιμαστέος ο τρόπος που ορισμένοι επιλέγουν να κινηθούν προεκλογικά με στόχο την επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών, όπως επίσης είναι γνωστό, σε όλες τις περιπτώσεις, ότι αυτού του είδους οι ενέργειες στο τέλος πέφτουν πάντα στο κενό και οι υπαίτιοι λαμβάνουν το επιτίμιο των πράξεών τους από τη Δικαιοσύνη στην οποία έχω ήδη προσφύγει.

Ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς για εκείνους, μέσα στην απύθμενη χαζομάρα τους και στον τρομακτικό πανικό τους, φρόντισαν να αφήσουν αρκετά «ίχνη», ώστε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και οι Κρατικές Αρχές, σύντομα να αποκαλύψουν την ταυτότητα αυτών των αισχρών συκοφαντών και οι ίδιοι να λάβουν τα επίχειρα των πράξεών τους. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη εις χείρας των Νομικών μου Συμβούλων και να είναι βέβαιοι οι υπαίτιοι ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, ποινικά και αστικά.

Με τέτοιες γελοίες ενέργειες, όχι μόνο δεν κερδίζονται εκλογές, αλλά είναι σίγουρο ότι χαλυβδώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου και την παράταξή μας, που επί 9 χρόνια έχει περίτρανα αποδείξει και το ήθος της και το έργο της”.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × four =