diktyo-synergasias-dimon

Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων και τεχνικών συναντήσεων που θα λάβουν χώρα στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» (Κυθηραϊκός Σύνδεσμος), στη Χώρα Κυθήρων, κατά τις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2022.

  • Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση με τίτλο: «Ενημέρωση Δικαιούχων Ιδιωτικών και Δημοσίων Παρεμβάσεων Δήμου Κυθήρων & Αντικυθήρων, για τις διαδικασίες που αφορούν την υλοποίηση των ενταγμένων πράξεων, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER και LEADER Αλιείας 2014-2020 Νήσων Αττικής», όπου δικαιούχοι και φορείς του Τ.Π. CLLD/LEADER του Δήμου Κυθήρων & Αντικυθήρων, τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων παρεμβάσεων, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν από στελέχη του Δικτύου, για τις διαδικαστικές απαιτήσεις των προγραμμάτων CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας, καθώς και να υποστηριχθούν, προκειμένου η υλοποίηση και πληρωμή των έργων τους, να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις. Η παρουσία όλων του δικαιούχων του Τ.Π. CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας κρίνεται απαραίτητη.

Μετά το πέρας της τεχνικής συνάντησης θα ακολουθήσει το 3ο  εκπαιδευτικό εργαστήριο το οποίο διοργανώνεται από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) στο πλαίσιο του ενταγμένου έργου στο Τ.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020, με τίτλο: «Γαλάζια γέφυρα: Στήριξη της τοπικής κοινότητας των Κυθήρων μέσα από την επικοινωνία Αλιείας και Τουρισμού». Στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου, είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας και της δικτύωσης με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και συγκεκριμένα με τους τοπικούς αλιείς, τις δημόσιες αρχές, την τοπική τουριστική βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών αναφορικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη γαλάζιων τουριστικών δράσεων βασισμένων στην τοπική αλιευτική κληρονομία και παράδοση, με ειδικότερες τοπικές αναφορές στο νησί των Κυθήρων.

  • Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση με τίτλο: «Μηχανισμός Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER «Πολιτισμός & Περιβάλλον “Εν Πλω”» 2014-2020, Τεχνική Στήριξη ΟΤΑ & Δίκτυα Δήμων», όπου θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το Τοπικό Πρόγραμμα του Δικτύου Νήσων Αττικής,  το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027, οι στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027, αλλά και σχέδια συνεργασίας του τοπικού προγράμματος LEADER. Επίσης θα παρουσιαστεί το έργο της τεχνικής βοήθειας μέσω του ΕΠ Αττικής, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και ο θεσμός των προγραμματικών συμβάσεων στην Περιφέρεια Αττικής και τέλος, ο ρόλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δικτύου στην ωρίμανση και παρακολούθηση έργων των Δήμων.

diktyo-synergasias-dimon

Πρόγραμμα Πέμπτης, 22/09:

Πρόγραμμα Παρασκευής, 23/09:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × two =