Ακολουθεί η διαμαρτυρία που έστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυθήρων Μανόλης Κουσουρής στα μέσα ενημέρωσης του νησιού.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Είναι η πολλοστή φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το θέαμα. Ντροπή και αίσχος για έναν υποτίθεται οργανωμένο Δήμο. Τι να υποθέσω; Ανικανότητα; Ή αδιαφορία; Θεωρώ πως είναι αδιαφορία γιατί έχει αποδείξει η Δημοτική αρχή πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα άμα θέλει.

Την ώρα που τραβούσα αυτές τις φωτογραφίες πέρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και τον σταμάτησα να διαμαρτυρηθώ για αυτό το θέαμα. Και η απάντηση ήταν: «Τι να κάνω; Ποιος να τα μαζέψει;».

Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα τα μαζέψει, (γιατί πάντα κάποιος βρίσκεται να τα μαζέψει, όπως τώρα για άλλη μια φορά τα μάζεψα εγώ ο Πρόεδρος και με βοήθησε και κάποιος ευσυνείδητος πολίτης που περνούσε.)

Το ζήτημα είναι να μη ξανασυμβεί αυτό το θέαμα. Όποτε το έχω θίξει αυτό το θέμα στη δημοτική αρχή ακούω για δικαιολογία «πως υπάρχει μελέτη που έχει γίνει δωρεάν από το μηχανικό κύριο Δουρίδα που θα διευθετεί το πρόβλημα αυτό. Τη δικαιολογία αυτή την ακούω τουλάχιστον 6 χρόνια.

Πότε επιτέλους θα γίνει αυτό το έργο? Άραγε θα γίνει επί θητείας αυτής της δημοτικής αρχής;

Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να περιμένουμε για ένα τόσο μικρό έργο για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη;

Έχει προταθεί από το τοπικό συμβούλιο στο τεχνικό πρόγραμμα που μας ζητάνε κάθε χρόνο αλλά καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Ακόμη θέλω να επισημάνω πως το σημείο αυτό θεωρώ είναι ακατάλληλο για τους κάδους απορριμμάτων και για τη σκάφη βαρέων αντικειμένων για τους παρακάτω λόγους όπως το έχω ξαναπροτείνει στη Δημοτική αρχή:

  1. Διότι είναι σε απόσταση πολύ κοντινή από το Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων και σημειωτέων εκεί επιβιβάζονται και αποβιβάζονται τα παιδιά μας. Έχω τύχει μάρτυρας να παίρνει τους κάδους το απορριμματοφόρο και να τρέχουν υγρά από τους κάδους και να αναγκάζονται τα παιδιά να πατάνε επάνω για να περάσουν.
  2. Διότι στο σημείο αυτό πιάνει πολύ ο αέρας και παίρνει ακόμα και μέσα από τη μεγάλη σκάφη αντικείμενα τα οποία απλώνονται στη γύρω περιοχή.
  3. Διότι είναι επάνω στο πιο πολυσύχναστο δρόμο στην Πρωτεύουσα του νησιού και δεν είναι ωραίο θέαμα όταν κατά διαστήματα δημιουργείται εκεί ένας μικρός λαχνός.

Ελπίζω αυτή τη φορά να εισακουστώ και να λυθεί το θέμα και να είναι η τελευταία φορά που θα θίξω θέμα δημόσια. Αλλιώς θα επανέλθω .

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν κάτοικοι της χώρας που είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν με ίδια οικονομικά μέσα την υπάρχουσα μελέτη.

Εμμανουήλ Κουσουρής

Πρόεδρος Κοινότητας Κυθήρων

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × five =