ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το μεσημέρι της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των πολιτών του Πειραιά που διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή ενέργεια του επικεφαλής των δημόσιων σχολείων της περιοχής να διοργανώσει εκδήλωση προώθησης των ιδιωτικών σχολείων.

«Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί «τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωματεία της πόλης μας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε δική τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει την τελευταία τετραετία στον χώρο της εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε τον ρόλο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την “αγαστή του συνεργασία» με τους επιχειρηματίες του χώρου της Παιδείας. Απλώς δεν περιμέναμε ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Στο σημείο η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης να διαφημίζεται από το ίδιο το κράτος και με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο». Η ΟΙΕΛΕ ζητά παράλληλα «την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος θεωρούμε ότι δεν έχει την δυνατότητα να ασκεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του».

Στην κινητοποίηση στις 14.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλοντας την διημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων.

Η πρόσκληση της Διημερίδας

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 4 =