diakofti-keraia

Άλλη μία νίκη για τους ενεργούς πολίτες του Διακοφτίου καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες καθώς ύστερα από ένα χρόνο γίνεται επίσημα και εγγράφως γνωστό ότι θα αφαιρεθεί η παράνομα τοποθετημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν μέσα στον οικισμό.

Τον Φεβρουάριο του 2021 είχε καταγγελθεί η μη «νόμιμη τοποθέτηση» κεραίας σε κτίριο μέσα στον οικισμό και ύστερα από καταγγελίες πολιτών όσο και του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες, προς επίλυση του ζητήματος.

Πράγματι, μετά από όσα είχαν γίνει γνωστά και τους επιτόπιους ελέγχους, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της οποίας η κεραία ήταν ιδιοκτησία και έφερε την ευθύνη τοποθέτησης, συμμορφώθηκε με το νομικό πλαίσιο και ενημέρωσε ότι θα αφαιρέσει την κεραία. Στη συνέχεια, με παρέμβαση και συνεχή επικοινωνία του τοπικού συλλόγου επαγγελματιών με την εταιρεία, προκρίθηκε μια συμβατή, μόνιμη λύση τοποθέτησης της κεραίας έξω από τα όρια του οικισμού, στην βραχονησίδα Μακρυκύθηρα, αφού σε αυτό συνέβαλαν ο Δήμος Κυθήρων και η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας για την παραχώρηση έκτασης.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2022 εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης Πειραιώς η εκτέλεση εργασιών με έργο την «αποξήλωση σταθμού ΕΚΚΧΟ κινητής τηλεφωνίας» στον οικισμό Διακοφτίου του Δήμου Κυθήρων (Κατεδάφιση οριστικά αυθαιρέτων/υπαγωγή αρθ.106/περαίωση ή οριστική υπαγωγή ν. 3775, 3843, 4178, 4495).

Το Kythera.News παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει με ότι νεότερο, τόσο για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας όσο και με την τοποθέτηση της νέας στον τερματικό σταθμό λιμένος Διακοφτίου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + twenty =