diakofti-keraia

Έντονη ανησυχία προκαλεί η εγκατάσταση κεραίας σε ταράτσα κτιρίου στο κεντρικότερο σημείο του οικισμού του Διακοφτίου. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα ύστερα από κοινοποίηση του θέματος από κάτοικο του παρακείμενου σπιτιού.

Επικοινωνήσαμε με την κάτοικο η οποία μας ενημέρωσε για τα όσα συνέβησαν από την ημέρα που βρέθηκε εκεί ειδικό συνεργείο τριών τεχνικών μέχρι την ολοκλήρωση της  εγκατάστασης της κεραίας. Όπως μας είπε, οι εργασίες ξεκίνησαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια αυτών οι τεχνικοί  είχαν διάλογο με τον σύζυγό της ισχυριζόμενοι ότι εγκαθιστούν κεραία τηλεόρασης. Παρακολουθώντας με ανησυχία και δυσπιστία τις εργασίες, οι δύο κάτοικοι επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες παραβρέθηκαν στην περιοχή για να ελέγξουν την νομιμότητα της εγκατάστασης. Η αστυνομική αρχή ενημέρωσε τους δύο κατοίκους ότι τους επιδείχθηκε σχετική άδεια. Εν τέλει η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε τις επόμενες ημέρες.

Η κάτοικος ανέφερε διαπληκτισμό με τον ιδιοκτήτη του διπλανού κτιρίου στου οποίου την ταράτσα τοποθετήθηκε η κεραία, ακριβώς στα όρια της μεσοτοιχίας, όσο και με το συνεργείο εγκατάστασης. Μάλιστα έκανε λόγο και για εκφοβισμό από έναν τεχνικό.

Επίσης η κάτοικος έκανε λόγο για συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας η οποία επικοινώνησε μαζί της χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου για να αναζητήσει μια συμβιβαστική λύση. Ειδικότερα της πρότειναν την μετατόπιση κατ’ ολίγον, σε άλλο σημείο της ταράτσας, της κεραίας! Όπως μας είπε η κάτοικος απάντησε στον εκπρόσωπο της εταιρείας ζητώντας «να απομακρυνθεί τελείως η κεραία από το χωριό». Κλείνοντας, η κάτοικος δήλωσε πως οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει γνώση όλων των γεγονότων και πως από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται στο πλευρό της.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κο Χαράλαμπο Σούγιαννη ο οποίος είχε  ενημερωθεί για το θέμα και όπως μας είπε, εξετάζει τα καταγγελθέντα και το αν υπάρχει σχετική άδεια από την υπηρεσία δόμησης και άλλες αρχές που να νομιμοποιούν την εγκατάσταση της κεραίας στο συγκεκριμένο χώρο.

Τέλος επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Διακοφτίου κυρία Μάρθα Σταθάκη. Η κα Σταθάκη μας ενημέρωσε πως μίλησε με τη συγκεκριμένη εταιρεία για να λάβει την απάντηση πως υπάρχει άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT). Η κα Σταθάκη επεσήμανε στην εταιρεία ότι δεν αρκεί μόνο η άδεια της ΕΕΤΤ, αλλά χρειάζονται κι άλλες αδειοδοτήσεις όπως π.χ. γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού πρόκειται για διατηρητέα κτίρια.

Εν αναμονή των εξελίξεων, τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε για το θέμα και την τελική του έκβαση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 7 =