manos-trifyllis

Χωρίς παιδίατρο λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυθήρων εδώ και αρκετούς μήνες προκαλώντας την ανησυχία και ανασφάλεια σε γονείς και παιδιά. Κι ενώ βρισκόμαστε στην μετά πανδημία εποχή, οι ιώσεις είναι σε έξαρση και ταλαιπωρούν τα παιδιά. Όπως μας αναφέρεται γονείς παιδιών που ασθένησαν αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, για να έχουν καλύτερη υγειονομική περίθαλψη.

Το θέμα έθιξε με παρέμβασή του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, χθες 22 Φεβρουαρίου 2023, ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Τριφύλλης. Σημειώνεται ότι η ελάσσων αντιπολίτευση θέτει το ζήτημα για πολλοστή φορά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ο κ. Τριφύλλης έκανε σκληρή κριτική στο γεγονός ότι για άλλη μια φορά απουσίαζε ο Δήμαρχος Κυθήρων από τη συνεδρίαση και απευθύνθηκε στους αντιδημάρχους ρωτώντας:

«Τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος Κυθήρων για να αντιμετωπίσει, την οργή πλέον, των γονέων του νησιού όσον αφορά την απουσία παιδιάτρου από το νοσοκομείο των Κυθήρων; Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εκρηκτική πλέον και δεν υπάρχει καμία κινητικότητα εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων. Δεύτερο, στο νοσοκομείο το συγκεκριμένο η πλειοψηφία των γιατρών θέλει να αποχωρήσει. Οι λόγοι για τους οποίους θέλει να αποχωρήσει αυτή η ιατρική υπηρεσία ουσιαστικά από το νοσοκομείο, έχουμε τη γνώμη, έχω και εγώ προσωπικά την γνώμη, όοτι έχει να κάνει με την μορφή διοίκησης που έχει ακολουθηθεί». Και συνέχισε αναφερόμενος και πάλι στο απουσιάζοντα Δήμαρχο λέγοντας: «ο κύριος Δήμαρχος που προφανώς έχει άκρες σε αυτόν τον χώρο, να μην μιλήσω με διαφορετικό τρόπο γιατί δεν είναι σωστό, θα μπροούσε να ασκήσει πίεση συνεπικουρούμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο και νομίζω όλες τις πτέρυγες οπότε να υπάρξει κάποια εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση. Αποψιλώνεται το νοσοκομείο, στον τομέα της ιατρικής υπηρεσίας, αντιμετωπίζει προβλήματα στον τομέα της νοσηλευτικής υπηρεσίας και διάλυση στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών… Κι εμείς παρακολουθούμε απαθείς ως Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα οποία συμβαίνουν»

Ο κ. Τριφύλλης συνέχισε να αναφέρεται σε μια σειρά «παγωμένα» ζητήματα στο Νοσοκομείο, ζήτησε να ασχοληθεί το δημοτικό Συμβούλιο, και ο κ. Δήμαρχος να μην μείνει στην ιδέα ότι «έχουμε προεκλογική περίοδο άρα δεν σπάμε αυγά…». Και έκλεισε λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν σε εβοδμαδιαία βάση να έχουμε διακομιδές παιδών στην ηπειρωτική Ελλάδα». 

Από την συμπολίτευση, ο κ. Τριφύλλης δεν έλαβε κάποια απάντηση, και για άλλη μια φορά το ζήτημα παραπέμφθηκε στον Δήμαρχο και σε επόμενη συνεδρίαση στην οποία θα παρίσταται.

 

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 18 =