Νέα τροπή στην υπόθεση φόνου με θύμα Έλληνα ομογενή στο χωριό Χρανίτνε / Γράνιτνα της ανατολικής Ουκρανίας, δίνουν οι αναφορές της τοπικής διοίκησης του Ντονιέσκ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για έναν νεκρό ομογενή (αντί για δύο που αρχικά είχε ανακοινωθεί) και άλλους δύο τραυματίες ενώ υπάρχει άλλος ένας νεκρός της τοπικής κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της τοπικής διοίκησης, το περιστατικό δεν έγινε «για ασήμαντη αφορμή», όπως είχε αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά έχει πολιτική βάση, «καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν παραταχθεί κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής, θεωρούν τον ελληνόφωνο και κατ’ επέκταση ρωσόφωνο πληθυσμό της περιοχής, ως συνεργάτες των αποσχιστών», όπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός στην εκπομπή του OPEN, “Ώρα Ελλάδας”.

Οι πληροφορίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το καφενείο όπου σύχναζαν οι ομογενείς και όταν εκείνοι βγήκαν για να κάνουν ένα τσιγάρο, τους πυροβόλησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × one =