Η νεοσυσταθείσα Ένωση Γονέων Σχολείων Δήμου Κυθήρων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει μία απολογιστική ενημέρωση στους γονείς και τα παιδιά του νησιού για την συντονισμένη δράση της κατά την διάρκεια της εφετινής μαθητικής χρονιάς.

Φέτος λοιπόν, με τη συνεργασία των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων των σχολείων των Κυθήρων πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες:

α) Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Βιολογίας

Από τις 13 μέχρι τις 17 Μαρτίου οι επιστήμονες του Μουσείου και του Πανεπιστημίου προσέφεραν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων με τίτλο: «Το Μουσείο πάει Σχολείο» και τις εξής θεματικές: Σεισμός, Κλιματική Αλλαγή, Αρχιπέλαγος Αιγαίου, Αναπαραγωγή στο Ζωικό Βασίλειο, Σπήλαια, Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

β) Θεατρική Παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων»

Στις 15 και 16 Μαΐου 2023 τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των Κυθήρων  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση “Ο ραφτάκος των λέξεων”

γ) «Κινητό Πλανητάριο», εκπαιδευτικές προβολές σε θόλο

Στις 27 και 28 Μαΐου 2023 τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των Κυθήρων  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές προβολές από το «Κινητό Πλανητάριο», Πιο συγκεκριμένα: «The Mole – Ο τυφλοπόντικας» και «H αυγή της Διαστημικής Εποχής».

Νέες Δράσεις

Για το μέλλον προγραμματίζεται μία ακόμη δράση σε συνεργασία με τον σύλλογο «Πορτοκαλιά», με την επίσκεψη στα Κύθηρα της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη, χρηματοδότηση και παροχή υπηρεσιών τους σημαντικούς φορείς και πρόσωπα που είναι:

  1. Ακτοπλοικές εταιρίες Seajets και Triton Ferries.
  2. Δήμος Κυθήρων
  3. Κυθηραικός Σύνδέσμος Χώρας Κυθήρων
  4. Πνευματικό Κέντρο Ποταμού
  5. Άννα και Χριστίνα Λουράντου-Κονταράτου
  6. Ιάσμη Στάθη
  7. Οικογένεια Βρεττού Στάθη
  8. Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
  9. Οι εκπαιδευτικοί μας

Με συνεργασία και συμμετοχή συνεχίζουμε τη σημαντική δουλειά για την μαθητική μας νεολαία.

Η Ένωση Γονέων

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × one =