acropoli-athina

Την παλιά της εικόνα, την εικόνα που είχε από τα κλασικά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια, με την ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, θα αποκτήσει και πάλι η Ακρόπολη των Αθηνών. Όταν θα υλοποιηθεί η πρόταση, η κεντρική είσοδος προς την Ακρόπολη θα είναι εντελώς διαφορετική, με ευθείες μαρμάρινες κλίμακες και πλατύσκαλα, και ο επισκέπτης θα έχει μια σαφώς βελτιωμένη εμπειρία κατά την προσέγγισή του στον αρχαιολογικό χώρο. Θα βλέπει μπροστά του τα Προπύλαια και την Αθηνά Νίκη αντί για την οφιοειδή κλίμακα από την οποία ανεβαίνει τώρα βλέποντας τα σκαλοπάτια.

Έτσι, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του (02/02) συνεδρίαση, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της αποδοχής της πρότασης της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και του καθηγητή Μανόλη Κορρέ, για την αποκατάσταση της δυτικής προσπέλασης της Ακροπόλεως.

Σκοπός της πρότασης, είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην Ακρόπολη, προκειμένου να αρθούν εσφαλμένες επεμβάσεις του παρελθόντος, να αναδειχθεί ο μνημειακός χαρακτήρας της πρόσβασης στον Ιερό Βράχο και να επιλυθούν τα θέματα διαχείρισης της κυκλοφορίας των επισκεπτών. Θα ακολουθήσει η σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης επί της εφαρμογής των επεμβάσεων αποκατάστασης. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, η είσοδος προς την Ακρόπολη θα είναι εντελώς διαφορετική, με ευθείες κλίμακες και πλατύσκαλα και ο επισκέπτης θα προσεγγίζει όπως ακριβώς και οι αρχαίοι στον αρχαιολογικό χώρο.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 4 =