Αλλαγές στο νέο “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, νέα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων

Θα προσμετρώνται η παλαιότητα του κτιρίου, το ύψος του εισοδήματος του νοικοκυριού και οι περιφέρειες της χώρας με βαρύτητα σε εκείνες που έχουν ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Σε αλλαγές είναι αποφασισμένη η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που πρόκειται να προκηρύξει εντός της χρονιάς.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου περιέγραψε τρία κριτήρια που πρόκειται να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ώστε να επιδοτηθούν κατοικίες που χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης.

Τα κριτήρια αυτά θα είναι εκείνα με βάση τα οποία θα δίνεται προτεραιότητα στους συμμετέχοντες προκειμένου να λάβουν τις ενισχύσεις. Πρόκειται για την παλαιότητα του κτιρίου, το ύψος του εισοδήματος του νοικοκυριού και τις περιφέρειες της χώρας, με βαρύτητα σε εκείνες που έχουν ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας αναφορικά με το πρώτο κριτήριο, αυτό «θα είναι φυσικά η ηλικία του κτιρίου, ένα πιο παλιό, ένα κατασκευασμένο κτίριο τη δεκαετία του ’60, του ’50, του ’70 έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μία ενεργειακή αναβάθμιση σε σχέση με ένα κτίριο το οποίο είναι μία κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 2010 και το 2020, είναι λογικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το δεύτερο κριτήριο που αφορά στο εισόδημα, περιέγραψε: «Ένα νοικοκυριό το οποίο έχει χαμηλότερο εισόδημα φυσικά και αυτό θα πρέπει να τυγχάνει μιας ίσως μεγαλύτερης υποστήριξης οικονομικής σε σχέση με ένα άλλο νοικοκυριό που έχει ένα πολύ μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα».

Το τρίτο κριτήριο έχει να κάνει με τη γεωγραφική περιοχή, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός: «Μία Περιφέρεια όπου εκεί οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι πολύ πιο ακραίες, πολύ πιο δριμείς, εκεί που το κρύο είναι πιο πολύ, εκεί που τα νοικοκυριά και οι πολίτες ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα, το 20%, το 30%, το 40% του οικογενειακού προϋπολογισμού για να θερμαίνουν το σπίτι τους, φυσικά και αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί αναλόγως ώστε εκεί να μπορέσουμε να τους ενισχύσουμε περισσότερο».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Η παράσταση έλαβε τέλος»: Το Αραχτοπωλείο αποχαιρετά τον Αβλέμονα με ένα μεγάλο διήμερο

Ένας ιστορικός κύκλος ολοκληρώνεται φέτος στον Αβλέμονα. Το Αραχτοπωλείο...

Live μουσική στη Φυρή Άμμο την Κυριακή 23 Αυγούστου

Η Φυρή Άμμος Καλάμου γεμίζει μουσικές νότες την Κυριακή...

Τελεσίγραφο Χαρχαλάκη: Προαναγγέλλει νέες δικαστικές ενέργειες κατά επικριτών και «συκοφαντών»

Την απόφασή του να προσφύγει συστηματικά στη Δικαιοσύνη εναντίον...

Οι «Πολυκατοικίες» του ΛΕΞ γίνονται κόμικ και παρουσιάζονται στα Κύθηρα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του ΛΕΞ περνά...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών: Βραδιά αγάπης στο Γηροκομείο Κυθήρων

Μια ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ πραγματοποίησε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών την Τετάρτη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img