fotia-agia-pelagia

Ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, οι ρίψεις νερού από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή ανάμεσα σε Αγία Πελαγία και Αγία Αναστασία.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση του κρατικού μηχανισμού περιόρισε το μέτωπο της καταστροφής σε μια ρεματιά λίγο έξω από την κοινότητα της Αγίας Αναστασίας. Αργά το απόγευμα της Τρίτης, 06/09, η φωτιά παρουσίασε ύφεση, ενώ το ίδιο βράδυ πεζοπόρα τμήματα κατέφθασαν από την Νεάπολη Λακωνίας προς ενίσχυση των εδώ επιχειρούντων και ενόψει της δύσκολης επερχόμενης νύχτας.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή δείχνει καλύτερη. Δεν διακρίνονται ενεργές εστίες, παρά μόνο διάσπαρτα σημεία με έντονο καπνό. Το σύνολο της δύναμης παραμένει στο πεδίο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης από χθες συμμετέχουν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πυροσβεστικα αεροσκάφη και ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες του δήμου.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + two =