fotia-agia-pelagia

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς της Αγίας Πελαγίας και της Αγίας Αναστασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχει περιοριστεί η ένταση των ανέμων που έπνεαν από βορειοδυτικές διευθύνσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και έφτασαν και τα 8 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή επιχειρούν δύο ελικόπτερα (ο συνολικός αριθμός των πτητικών μέσων που ενεπλάκησαν μέσα στη μέρα, είναι 12 αεροσκάφη και 5 ελικότερα), το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, (μόνιμοι και εποχικοί) καθώς και εθελοντές, ενώ συνδράμουν κάτοικοι της περιοχής, υδροφόρες του Δήμου και βυτία από τα γύρω χωριά. Την κατάσβεση ενισχύουν πεζοπόρα τμήματα που αφίχθησαν από την Νεάπολη.

Η Πολιτική Προστασία, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, Γιάννη Κατσανεβάκη, ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή στον ρόλο και την περίσταση.

Στην Αγία Αναστασία το ενεργό μέτωπο

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο σημείο βόρεια- βορειοδυτικά της Αγίας Αναστασίας, όπου η φωτιά καίει ακόμα σε δυσπρόσιτη ρεματιά. Το ευτυχές είναι πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν απειλείται ο οικισμός ούτε κατοικίες της περιοχής.

Η εμπειρία του “μαύρου” 17 καλεί σε επαγρύπνηση

Με νωπές, ακόμα, τις μνήμες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του 2017, οι πάντες οργανώνονται για ένα δύσκολο επερχόμενο βράδυ και για μια ακόμα δυσκολότερη αυριανή ημέρα. Τότε, φάνηκε, προσώρας, πως η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, εκτίμηση που εν τέλει, αποδείχτηκε εσφαλμένη, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Απαιτείται, λοιπόν, επαγρύπνηση και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός ώστε το νησί να μην βιώσει άλλη μια περιβαλλοντική τραγωδία.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five − 1 =