gkrouezas3

-Διακρίνω ένα άγχος ή μου φαίνεται; Όσο πλησιάζει η 31η Αυγούστου (που οι υποψήφιοι για τη Δημαρχία θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους συνδυασμούς τους) ανεβαίνει η αδρεναλίνη:

Ο ένας οργανώνει εκδηλώσεις για την ενίσχυση ενός συλλόγου που δεν το ζήτησε, ούτε το αποδέχεται. Καλεί μάλιστα στην εκδήλωσή τους αυτοδιοικητικούς του αντιπάλους (για να φανεί large) τους οποίους σε προηγούμενη ανακοίνωση τους «στόλιζε» κανονικά περίπου ως κομματικά υποκινούμενους (αν και ο ίδιος ζητούσε δημοσίως στήριξη από υπουργό της κυβέρνησης)…

Ο άλλος τρέχει κατόπιν εορτής για να σώσει τα άσωστα. Μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κατάσταση στο δάσος Ποταμού και το κάμπινγκ Καψαλίου εμφανίζει συνεργεία τα οποία (στην καρδιά του Αυγούστου…) θα καθαρίσουν τα δασάκια. Μετά τις διαμαρτυρίες για τις διακοπές νερού (και αφού έμαθε για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του «Όλοι Μαζί» στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τρέχει στην αφαλάτωση Διακοφτίου για να μας πει ότι λειτουργεί επιτέλους (στις 8 Αυγούστου)… Στην Αγία Πελαγία απλά περιμένουν!

«Πράκτορές» μου, με ενημερώνουν ότι υπάρχουν θέματα σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Στον ένα σκοτώνονται οι αντιδήμαρχοι μεταξύ τους. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν υπονοούμενα ότι μπορεί να μην είναι καν υποψήφιοι. Ένας (που βρέθηκε κατηγορούμενος από σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης ότι διαδίδει κακίες σε βάρος του) καρφώνει άλλον αντιδήμαρχο (είναι μια «ωραία ατμόσφαιρα» όταν βρίσκονται μαζί)…  Δεύτερος συνδυασμός δεν ανακοινώνει ακόμα «όλους μαζί» τους υποψηφίους του λόγω φόβου «άσκησης επιρροής» για να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους όσοι βιοπορίζονται και έχουν υποχρεωτικές σχέσεις με το «γκουβέρνο», τοπικό και ευρύτερο… Τρίτος, ζορίζεται πολύ (μα πάρα πολύ) να βρει υποψηφίους και το έχει ρίξει στον αθλητισμό με χρηματικό έπαθλο (κάτι σαν «Ανάργυρος-pass). Και επιπλέον οι ίδιοι πράκτορές μου υποστηρίζουν ότι τα «ταξίματα» για μετεκλογικό μοίρασμα «καρεκλών», δίνουν και παίρνουν.

Στο μεταξύ ανακοινώνονται τα προγράμματα όλων. Δεν θα πω ποιο θεωρώ πιο καλό, απλά θα πω ότι σε τουλάχιστον έναν συνδυασμό το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και σε έναν άλλο φτιάχτηκε από τον «ουσιαστικό» ηγέτη… Θα είχε ενδιαφέρον πάντως ένα debate ανάμεσα στους υποψηφίους (όταν ανακοινωθούν επισήμως) για τα προγράμματά τους. Έτσι για να συγκρίνουμε και όλοι εμείς τι έχει να πεί ο καθένας!

Α, έχουν πλάκα και ορισμένα βιογραφικά  υποψηφίων. Εγώ από «δημοσιογραφική διαστροφή» μου αρέσει να ψάχνω να βρω και τι «ένσημα» έχει κολλήσει ο καθένας στον ιδιωτικό τομέα. Ψάχτε το και εσείς, θα διασκεδάσετε. Ορισμένοι που διακηρύττουν την λατρεία τους στην ελεύθερη οικονομία, δεν έχουν κολλήσει ένσημο σε αυτή, απλά πάντα κάπου είχαν «τρουπώσει»…

Το καλό είναι βεβαίως ότι όλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν κομματικές ή οικονομικές εξαρτήσεις. Αλήθεια; Ψέματα; Θα δείξει…

Έτσι για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, μεταφέρω τον διάλογο από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965:

«Μαυρογιαλούρος; Δεν μου λες ρε συ Γκρούεζα, για να έχουμε καλό ρώτημα, εσύ τι δουλειά κάνεις; Με τι ασχολείσαι;

Γκρούεζας: Ε, μα δεν σας είπα κύριε υπουργέ; Είμαι του κόμματος. Από τόσο δα μικράκι στο κόμμα. Αγωνίζομαι για το κόμμα, ιδρώνω για το κόμμα».

Συμπατριώτες, δώστε τους πετσέτες για να μαζέψουν τον ιδρώτα!!!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × three =