Σε πολλές δεκάδες, ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, 08/10, σε σιιτικό τέμενος, στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η προσευχή της Παρασκευής, η σημαντικότερη της εβδομάδας για τους πιστούς. Σύμφωνα με εκπροσώπους των αρχών, οι νεκροί ανέρχονται σε 50, ενώ τα τοπικά μέσα τους ανεβάζουν σε τουλάχιστον 100.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου. Πολλοί είναι οι νεκροί που κείτονται στο πάτωμα μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και εθελοντής διεθνούς οργανισμού βοήθειας.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο, δημοσιογράφοι που έσπευσαν στο σημείο του μακελειού, κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει, μέχρι στιγμής, την ευθύνη, εντούτοις, τον τελευταίο καιρό αξιωματούχοι των Ταλιμπάν προειδοποιούσαν για επικείμενο χτύπημα από τον ISIS K, το βίαιο παρακλάδι του ISIS που αντιμάχεται τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Το βίαιο παρακλάδι του ISIS έχει πραγματοποιήσει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα πρόσφατα, κυρίως στα ανατολικά. Σημειώνεται ότι οι εξτρεμιστές σουνίτες μουσουλμάνοι συχνά στοχοποιούν μέλη της σιιτικής κοινότητας καθώς τους θεωρούν αιρετικούς.

Ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − 3 =