Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) που πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα από τις 26 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2024. Η κατασκήνωση αυτή προσέφερε στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον των Κυθήρων.

Οι συμμετέχοντες, νέοι και νέες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εργάστηκαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση σε μια σειρά δράσεων που σχεδιάστηκαν με στόχο τη βελτίωση της τοπικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιλάμβαναν τη δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά της Αγίας Πελαγίας, τη διάνοιξη και σηματοδότηση ορεινών μονοπατιών, την απασχόληση των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο Κυθήρων, καθώς και τον εξωραϊσμό φυσικών τοπίων σε διάφορους οικισμούς, όπως ο Μυλοπόταμος, τα Φράτσια και το Καψάλι.

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις της κατασκήνωσης ήταν η δημιουργία μιας τοιχογραφίας στον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Άγιο Ηλία, ενώ η λήξη της κατασκήνωσης γιορτάστηκε με μια θεατρική παράσταση στα Φράτσια, που διοργανώθηκε με τη βοήθεια της σεναριογράφου Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Η συμβολή του Δήμου Κυθήρων και των τοπικών συλλόγων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της κατασκήνωσης, προσφέροντας πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία σε κάθε στάδιο των δραστηριοτήτων. Η κατασκήνωση δεν παρείχε μόνο μια ευκαιρία για κοινωνική προσφορά, αλλά αποτέλεσε και πλατφόρμα ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων για τους συμμετέχοντες, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και τη φιλία.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους φορείς και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της κατασκήνωσης και ευελπιστεί σε μελλοντική συνεργασία για ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικής προσφοράς και ανάπτυξης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − five =