Με την επικείμενη έκδοση του περιοδικού “Ελληνική Κουζίνα”, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, οι αναγνώστες θα προσκληθούν να «συμμετέχουν» σε έναν πραγματικό περίπατο στο μαγευτικό νησί της Αφροδίτης. Αυτή η ιδιαίτερη έκδοση διαπνέεται από την αυθεντική γεύση και τον πολιτισμό των Κυθήρων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανακάλυψης και γαστρονομικής απόλαυσης.

Η περιοδεία αυτή ξεκινά από την ιστορική Παλαιοχώρα, την καρδιά του μεσαιωνικού νησιού. Ακολουθούν επισκέψεις στο Κάστρο της Παλαιοχώρας και στο Λαγκάδι του Μυλοπόταμου, με τα εκπληκτικά τρεχούμενα νερά και τον ιστορικό φάρο στο ακρωτήριο Σπαθί. Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε μοναστήρια και εκκλησίες, με αποκορύφωση την εντυπωσιακή Μονή της Μυρτιδιώτισσας, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις καταγάλανες παραλίες του νησιού.

Συντροφιά στην ανακάλυψη αυτών των μοναδικών τοπίων προσφέρουν διάσημες προσωπικότητες όπως ο γνωστός συγγραφέας Πάνος Δημάκης, ο σεφ Νίκος Πουλμέντης και ο εικαστικός Μανώλης Χάρος, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τις αγαπημένες τους γεύσεις από τα Κύθηρα. Ο καθένας από αυτούς συνεισφέρει το μοναδικό του ταλέντο και πάθος, αποκαλύπτοντας τη μουσικότητα, τη γαστρονομία και την τέχνη του νησιού.

Επίσης, η έκδοση παρουσιάζει τους τοπικούς παραγωγούς και μάστορες όπως Μηνά Κασιμάτη, Γιάννη Πρωτοψάλτη, Χάρη Τζωτζόπουλο και Ελένη Πρωτοψάλτη, οι οποίοι φροντίζουν να προσφέρουν το καλύτερο από τα τοπικά προϊόντα όπως το τσιριγώτικο καρβέλι, τα λαδοπαξίμαδα και το διάσημο ντόπιο μέλι.

Η “Ελληνική Κουζίνα” της Κυριακής, λοιπόν, προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πλούσιο ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού στα Κύθηρα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την αυθεντικότητα αυτού του ελληνικού νησιού. Είναι μια πρόσκληση να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη γαστρονομική κληρονομιά των Κυθήρων, μέσα από τις σελίδες αυτού του ξεχωριστού τεύχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + 12 =