Journey to the magical Kythera with «Hellenic Cuisine» and «Vima of Kyriaki»

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», ένθετη έκδοση στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ταξιδεύει στα Κύθηρα και κυκλοφορεί αυτή τη Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Με την επικείμενη έκδοση του περιοδικού “Ελληνική Κουζίνα”, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, οι αναγνώστες θα προσκληθούν να «συμμετέχουν» σε έναν πραγματικό περίπατο στο μαγευτικό νησί της Αφροδίτης. Αυτή η ιδιαίτερη έκδοση διαπνέεται από την αυθεντική γεύση και τον πολιτισμό των Kythira, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανακάλυψης και γαστρονομικής απόλαυσης.

Η περιοδεία αυτή ξεκινά από την ιστορική Παλαιοχώρα, την καρδιά του μεσαιωνικού νησιού. Ακολουθούν επισκέψεις στο Κάστρο της Παλαιοχώρας and in Λαγκάδι του Μυλοπόταμου, με τα εκπληκτικά τρεχούμενα νερά και τον ιστορικό φάρο στο ακρωτήριο Σπαθί. Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε μοναστήρια και εκκλησίες, με αποκορύφωση την εντυπωσιακή Μονή της Μυρτιδιώτισσας, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις καταγάλανες παραλίες του νησιού.

Συντροφιά στην ανακάλυψη αυτών των μοναδικών τοπίων προσφέρουν διάσημες προσωπικότητες όπως ο γνωστός συγγραφέας Panos Dimakis, ο σεφ Nikos Poumentis και ο εικαστικός Manolis Charos, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τις αγαπημένες τους γεύσεις από τα Κύθηρα. Ο καθένας από αυτούς συνεισφέρει το μοναδικό του ταλέντο και πάθος, αποκαλύπτοντας τη μουσικότητα, τη γαστρονομία και την τέχνη του νησιού.

Επίσης, η έκδοση παρουσιάζει τους τοπικούς παραγωγούς και μάστορες όπως Μηνά Κασιμάτη, Γιάννη Πρωτοψάλτη, Χάρη Τζωτζόπουλο and Ελένη Πρωτοψάλτη, οι οποίοι φροντίζουν να προσφέρουν το καλύτερο από τα τοπικά προϊόντα όπως το τσιριγώτικο καρβέλι, τα λαδοπαξίμαδα και το διάσημο ντόπιο μέλι.

Η “Ελληνική Κουζίνα” της Κυριακής, λοιπόν, προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πλούσιο ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού στα Κύθηρα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την αυθεντικότητα αυτού του ελληνικού νησιού. Είναι μια πρόσκληση να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη γαστρονομική κληρονομιά των Κυθήρων, μέσα από τις σελίδες αυτού του ξεχωριστού τεύχους.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Το ΚΚΕ Κυθήρων αποχαιρετά τον Λεωνίδα Κοντόζη

Η Κομματική Οργάνωση Κυθήρων του ΚΚΕ  αποχαιρετά τον Λεωνίδα...

O επιλεκτικός αναθεωρητισμός και το δίκαιο της θάλασσας

Τα επιλεκτικά αναθεωρητικά κράτη, όπως η Τουρκία, επιδιώκουν να...

Έκθεση παραδοσιακού κεντήματος στα Κύθηρα

Το Κέντρο Πολιτισμού Παράδοσης και Σύγχρονης Τέχνης με ιδιαίτερη...

AQUA JEWEL: Timetable Modifications

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι αύριο, Τρίτη 2/6, λόγω...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img