Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 – Μια βραδιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων παρευρέθηκαν πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Χώρα Μυλοποτάμου, στα Κύθηρα. Ο Μανώλης Μητσιάς, ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, χάρισε στο κοινό μια μουσική εμπειρία που συνδύασε την ιστορία και την τέχνη, σε ένα μοναδικό σκηνικό κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Η βραδιά αυτή, οργανωμένη από τον Σύλλογο Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου, ήταν αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για το Μυλοπόταμο και για ολόκληρα τα Κύθηρα, να φιλοξενήσουν έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος με τις μοναδικές του ερμηνείες κατάφερε να μαγέψει και να συγκινήσει το κοινό.

Η μεταβυζαντινή καστροπολιτεία της Κάτω Χώρας πρόσφερε το ιδανικό σκηνικό για τη μουσική πανδαισία που ακολούθησε. Οι μελωδίες, ερμηνευμένες με την απαράμιλλη τέχνη του Μανώλη Μητσιά, δεν άγγιξαν μόνο την υποβλητική ατμόσφαιρα του χώρου, αλλά και τις καρδιές όλων όσων είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί.

“50 Χρόνια Χρυσάφι” – Ένα Μουσικό Ταξίδι

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε τραγούδια που σημάδεψαν την ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Μανώλης Μητσιάς, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο έργα μεγάλων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Γκάτσος και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ακούστηκαν και αγαπημένα τραγούδια όπως η “Ελευσίνα”, το “Ποτέ”, το “Κοίτα να με θυμάσαι”, το “Επειδή σ’αγαπώ”, το “Κοίταξε να δεις”, αλλά και η “Πιρόγα” και “Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε”. Το κοινό δεν μπορούσε παρά να σιγοτραγουδήσει μαζί του, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και νοσταλγίας.

Μια Μοναδική Καλλιτεχνική Μέθεξη

Η βραδιά αυτή δεν ήταν απλώς μια συναυλία, αλλά μια αληθινή καλλιτεχνική μέθεξη. Το μαγευτικό τσιριγώτικο τοπίο της Κάτω Χώρας έγινε ένα με την υπέρτατη καλλιτεχνική δημιουργία του Μανώλη Μητσιά, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη.

Ο Μανώλης Μητσιάς, με την απαράμιλλη φωνή του και την καλλιτεχνική του ευαισθησία, κατάφερε να δημιουργήσει μια βραδιά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων όσων την έζησαν.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ

Ο Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου και όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαριστούν θερμά τον Μανώλη Μητσιά για αυτή τη μοναδική βραδιά. Ήταν μια στιγμή όπου η τέχνη, η ιστορία και το τοπίο ενώθηκαν σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.


Φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις από τον CERIGO-TSIRIGOTV και τον Βαλέριο Καλοκαιρινό. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2736031226 & 6944699629 ή στο email valerios@otenet.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × two =