Αρχική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τα Κύθηρα από την Προϊστορική Εποχή ως τη Ρωμαιοκρατία

Τα Κύθηρα από την Προϊστορική Εποχή ως τη Ρωμαιοκρατία

Σύγγραμμα του Ιωάννη Ε. Πετρόχειλου που διερευνά την ιστορία του Κυθήρων από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως την εποχή της Ρωμαϊκής κυριαρχίας.

επιγραφή στο Βρετανικό Μουσείο

Για τα Κύθηρα, ή αρχαιοελληνική φιλολογική παράδοση δεν είναι το ίδιο ομιλητική, όπως για άλλες περιοχές του αρχαίου κόσμου, παρόλο που οι αρχαίοι συγγραφείς συχνά τα μνημονεύουν στα έργα τους. Αυτή ή βραχυλογία δε σημαίνει ότι το νησί των Κυθήρων ήταν ένα ολότελα περιθωριακό κομμάτι του ελληνικού χώρου, γιατί οι αρχαίοι, πέρα από τη σημασία πού απέδιδαν στη γεωγραφική του θέση, το θεωρούσαν και ιερό νησί, έναν τόπο με κοσμογονικό χαρακτήρα, αφού, καθώς λέγει ò ‘Ησίοδος {Θεογονία, 192), πρώτα στα «ζάθεα» Κ ύ θ η ρ α πλησίασε η αφρογέννητη θεά.

Διαβάστε το σύγγραμμα του Ιωάννη Ε. Πετρόχειλου που διερευνά την ιστορία του Κυθήρων από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως την εποχή της Ρωμαϊκής κυριαρχίας. Με βάση εκτενή αρχαιολογική έρευνα και ιστορική ανασκόπηση, ο συγγραφέας αναλύει την εξέλιξη του νησιού και τη σημασία του στο πλαίσιο των αρχαίων Μεσογειακών πολιτισμών. Με τις 190 σελίδες του, το έργο παρέχει στον αναγνώστη ένα πλήρες και λεπτομερές πανόραμα της ιστορίας και του πολιτισμού των Κυθήρων.

Τίτλος: «Τα Κύθηρα από την Προϊστορική εποχή ως τη Ρωμαιοκρατία»

Συγγραφέας: Ιωάννης Ε. Πετρόχειλος

Είδος: Σύγγραμμα

Έκδοση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση

Σελίδες: 190

Έτος έκδοσης: 1984

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × three =