Ο χάρτης “Plan d’une partie de l’ile de Cérigo” δημιουργήθηκε από τον M. Barbié du Bocage, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο Antoine-laurent Castellan από τις πειριησήσεις του στα Κύθηρα.

Ο χάρτης παρουσιάζει με λεπτομέρεια την ανατολική ενότητα του νησιού, με την αρχαία πόλη των Κυθήρων και το λιμάνι της Σκάνδειας.

Ο χάρτης “Plan d’une partie de l’ile de Cérigo”, όπως περιγράφεται στο έργο του Antoine-Laurent Castellan με τίτλο “Lettres sur la Morée et les iles de Cérigo, Hydra, et Zante”, εκδόθηκε το 1808 στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο H. Agasse.

Αυτός ο χάρτης προσφέρει στους ερευνητές, τους ιστορικούς και τους λάτρεις της γεωγραφίας μια πολύτιμη πηγή για την κατανόηση της γεωμορφολογίας και των χαρακτηριστικών των Κυθήρων εκείνης της εποχής.

Επισυνάπτουμε παρακάτω την έκδοση του Γιώργου Τόλια «Στη σκιά των περιηγητών,  το ελληνικό γεωγραφικό και χαρτογραφικό έργο του Jean-Denis Barbié du Bocage»

Ο Barbié du Bocage διετέλεσε Γεωγράφος του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλος του Ινστιτούτου, Καθηγητής και Πρύτανης της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου του Παρισιού, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Γεωγραφικής Εταιρείας και Μέλος σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών. Είχε τιμηθεί με την Λεγεώνα της Τιμής, κατείχε μιά εξέχουσα θέση στον χώρο των γραμμάτων και αντιπροσώπευσε την πατρίδα του στον τομέα των γεωγραφικών επιστημών κατά την περίοδο της μεγάλης ναπολεόντειας ακτινοβολίας της.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://el.travelogues.gr/item.php?view=50003

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Plan_d%27une_partie_de_l%27ile_de_C%C3%A9rigo,_autrefois_Cyth%C3%A8re_Par_M_Barbi%C3%A9_du_Bocage,_membre_de_l%27Institut_-_Castellan_Antoine-laurent_-_1808.jpg

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =