vlandys-politis

Σύμφωνα με τον κατάλογο Sydney Power 100 για το 2024 που δημοσίευσε η εφημερίδα The Daily Telegraph, πέντε Αυστραλοί με ελληνικές ρίζες συμπεριλαμβάνονται στους πιο ισχυρούς του Σίδνεϊ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Peter V’landys, διευθυντή του Racing NSW και πρόεδρο της Αρτερλιγκ Αυστραλίας. Απόγονος Ελλήνων, γεννημένος στο νησί των Κυθήρων, ο V’landys μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1965 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία της ράγκμπι λιγκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Στη δέκατη όγδοη θέση βρίσκεται ο Nick Politis, επιχειρηματίας και πρόεδρος των Sydney Roosters, επίσης Κυθηραϊκής καταγωγής. Ο “Νίκος Πολίτης”, όπως είναι γνωστός, ξεκίνησε ως χορηγός της ομάδας το 1976 και εδραιώθηκε ως μία από τις ισχυρότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του NRL.

Στην τεσσαρακοστή τρίτη θέση αναφέρεται ο John Hatzistergos, αρχηγός της Ανεξάρτητης Επιτροπής κατά της Διαφθοράς της Νότιας Ουαλίας (ICAC), πρώην υπουργός και δικαστής του Εφετείου.

Στις θέσεις 92 και 93 βρίσκονται ο John Vellis, γενικός διευθυντής της NRL για την επέκταση στις ΗΠΑ, και ο Steve Kamper, υπουργός στη Νότια Ουαλία για θέματα μικρών επιχειρήσεων, αθλητισμού και πολυπολιτισμικότητας.

Αυτοί οι πέντε άνδρες, με τις ελληνικές ρίζες, αναδεικνύονται ως ισχυροί παράγοντες στο Σίδνεϊ, συμβάλλοντας στον τομέα των σπορτς, της διοίκησης και της δικαιοσύνης, ενισχύοντας την ελληνική παρουσία στην αυστραλιανή κοινωνία.

Peter V’landysNick Politis

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − fifteen =