Τρί, 24 Φεβ 2026
14.9 C
Cythera

Παραγωγή πόσιμου νερού από εναλλακτικές πηγές

Ένα νέο ερευνητικό έργο ξεκίνησε στο Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς διερεύνησης εναλλακτικών βιώσιμων τεχνολογιών για την αφαλάτωση και επεξεργασία υγρών υψηλής αλατότητας και την παραγωγή καθαρού νερού από εναλλακτικές πηγές.

Το έργο χρηματοδοτείται από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

Ο Κώστας Πατεράκης, γενικός διευθυντής της διαδημοτικής επιχείρησης διαχείρισης στέρεων αποβλήτων μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το καινοτόμο σύστημα.

«Η ιδέα προέκυψε από την επεξεργασία υγρών αποβλήτων των στραγγισμάτων που έχουμε στη μονάδα και στους χώρους υγειονομικής ταφής, όπου εκεί έχουμε βιολογικό καθαρισμό και λειτουργεί με καινοτόμο προηγμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης, το οποίο καταναλώνει συμβατική ενέργεια. Στο μυαλό μας είχαμε πως θα αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια. Καταφέραμε να σχεδιάσουμε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει οκτώ μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, αλλά και νερού και έχουν ξεκινήσει την πιλοτική τους λειτουργία», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Πατεράκης, αναλύοντας πως θα λειτουργήσει το σύστημα, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη του.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»Η ερώτηση, όπως την...

Σουρής Ζαχαρίας : Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σήμερα ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδος...

Πότε ο πρωκτικός πόνος πρέπει να σας ανησυχήσει και να επισκεφθείτε πρωκτολόγο

Παθήσεις που προκαλούν πόνο στην περιοχή του πρωκτού και...

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Από το Μπουρανί του Τυρνάβου, μέχρι τον χορό των...
00:00:00

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα την Κυριακή. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img