Έντονη ανησυχία και κατακραυγή προκαλούν οι αποκαλυπτικές εικόνες που καταγράφηκαν στον Ποταμό, σε βλάβη του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, λίγο πάνω από τη ρεματιά της Μαυρίλας, καθώς ανεξέλεγκτα λύματα ρέουν άφθονα μέσα στα κτήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για το περιβάλλον και την κοινότητα.

Σύμφωνα με αναφορές αναγνώστριας ήδη από την Κυριακή 4 Αυγούστου, η κατάσταση επιδεινώνεται αφού ο κεντρικός αγωγός έχει σπάσει, αφήνοντας τα λύματα να ρέουν ακατάσχετα. Οι φωτογραφίες και το βίντεο αποκαλύπτουν τις ροές των λυμάτων, ενώ το video δείχνει την απαράδεκτη κατάσταση.

Οι τοπικές αρχές καλούνται επειγόντως να λύσουν το πρόβλημα, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία. Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Π. Αλεβιζόπουλο, αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου, αναμένεται να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Σημειώνεται ότι δυστυχώς εδώ και δεκαετίες τα λύματα του αποχετευτικού αγωγού του Ποταμού καταλήγουν στην ρεματιά της Μαυρίλας, όπου έχουν προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αν και διοικεί επί 10 συναπτά έτη, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη.

Τι μπορεί και πρέπει να κάνει ο Δήμος Κυθήρων

Για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίσιμη κατάσταση στη ρεματιά της Μαυρίλας, ο Δήμος Κυθήρων πρέπει να λάβει τα εξής μέτρα:

  1. Άμεση επισκευή του κεντρικού αγωγού: Είναι επιτακτική η ανάγκη για επισκευή του κεντρικού αγωγού που έχει σπάσει, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή λυμάτων στη ρεματιά.
  2. Προμήθεια και προσωρινή λειτουργία μιας compact μονάδας βιολογικού καθαρισμού η οποία θα συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.
  3. Καθαρισμός και αποκατάσταση του περιβάλλοντος: Απαιτείται άμεση δράση για τον καθαρισμό της ρεματιάς και των χωραφιών και την απομάκρυνση των λυμάτων από το περιβάλλον.
  4. Ενίσχυση των υποδομών: Επανεξέταση και ενίσχυση των υδραυλικών υποδομών και αγωγών, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα και διαρροές.
  5. Ενημέρωση και διαφάνεια: Ενεργή ενημέρωση των κατοίκων για την πρόοδο των εργασιών και των μέτρων που λαμβάνονται, καθώς και για τις προσεχείς ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
  6. Συνεργασία με ειδικούς και αρμόδιους φορείς: Συνεργασία με τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς για την επίλυση του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής ειδικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μόνο με συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες μπορεί ο Δήμος Κυθήρων να διασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων από τις συνέπειες της ρύπανσης της Μαυρίλας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =