Δείτε επίσης

Κύθηρα

Διήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στα Κύθηρα

Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής μελισσοκομικής δραστηριότητας και...

Αλλαγή Διοίκησης στο Νοσοκομείο Κυθήρων: Νέος Διοικητής ο Θεόδωρος Κουκούλης

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου...

Κύθηρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-φάντασμα με αρχηγό παπά και στόχο τα παγκάρια

Εξαρθρώθηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της 1ης Απριλίου μετά...

Ο Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους Κυθήριους για την προβληματική συγκοινωνία

Σοκ και δέος στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ! Απρόσμενη τροπή πήρε...

Νέα ομάδα υπεύθυνων για το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και την ανάδειξη του νέου...

Όψεις

00:04:52

City of Athens – A Portrait of a Changing Metropolis

City of Athens - A Portrait of a Changing...
00:26:16

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (23-3-2025)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα τα Φριλιγκιάνικα

Η ταλαιπωρία των κατοίκων των Φριλιγκιανίκων και των Καστρισιανίκων...

Ανάργυρος Σοφίος: Απαντά στη «σκληρή γλώσσα» του Δημάρχου

Με μια αιχμηρή επιστολή, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης...

Οικονομική Κατασκευή Ιστοσελίδας

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η παρουσία σας στο διαδίκτυο...

Ανακοινώσεις

Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης – Πρόγραμμα

Την Παρασκευή 28.03 θα τελεστούν κανονικά οι Χαιρετισμοί στο Ιερό...

Εκλογές Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών

Προσκαλούνται  τα μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών σε Ετήσια...

Κυθηραϊκή Αδελφότητα: Εξόρμηση στον Ορχομενό Βοιωτίας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική και πεζοπορική εξόρμηση διοργανώνει η Κυθηραϊκή...

Νέο Οφθαλμιατρείο στον Ποταμό Κυθήρων στις 15-16 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο προγραμματισμένο ιατρείο θα πραγματοποιηθεί...

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού – Ανακοίνωση

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού ανακοινώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται...

Απόψεις

Η διατεταγμένη Δικαιοσύνη

Η διατεταγμένη Δικαιοσύνη, δεν αθωώνει, αλλά σκοτώνει την Δημοκρατία....

Αεροδρόμιο στα Κύθηρα και την Κάρπαθο – Ανάπτυξη ή ακινησία;

Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο και απλό: δύο νησιά παρόμοιου...

Όχι στη διχόνοια τη δολερή – Πάσχα έρχεται

Όσα συμβαίνουν στο νησί μας προκαλούν θλίψη. Οι Κυθήριοι...

Ο «Ρωσικός κίνδυνος»…

Το «νέο» αφήγημα, μια παμπάλαια συνταγή. Τρισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουν...

Να αναδειχτούν νέοι και άφθαρτοι

Με τη λέξη «ιλαροτραγωδία» χαρακτηρίζεται το θεατρικό είδος της...
Πέμπτη, 03 Απρ 2025
15 C
Cythera

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με Θεσσαλούς αγρότες

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας στις 12:30 θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί να υπερβεί τα επίμονα αιτήματα των αγροτών μέσω των συνολικών προτάσεων για την Θεσσαλία

Η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των μπλόκων καθώς ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως έχει την πρόθεση να συνεχιστεί ο διάλογος.

Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ πάνω από 1 δισ. αφορούν τις αποζημιώσεις.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, θα τεθεί επί τάπητος και το Master Plan που του παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, η Ολλανδική εταιρεία «HVA International» για τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών με σκοπό την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες, που έκαναν συλλαλητήριο χθες Κυριακή στο Κιλελέρ, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση για την καταστροφή που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες αναμενεται να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες, επαναφέροντας πάλι το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του εισοδήματος για το 2024, μείωση του κόστους παραγωγής, μη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αλλά και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει ξεκαθαριστεί ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας «όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή».

Ήδη έχει ληφθεί σειρά μέτρων τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, ενώ όπως τονίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα δεκαήμερο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπάρχουν και άλλα κονδύλια που θα διατεθούν για να επανέλθει η Θεσσαλία στην κατάσταση πριν τις καταστροφές.

«Θα θέσουμε τα θέματα της Θεσσαλίας που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες και περιμένουμε λύσεις και απαντήσεις, περιμένουμε χρονοδιάγραμμα, περιμένουμε να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα. Στέλνουμε σήμερα το μήνυμα από το Κιλελέρ, ένα μήνυμα εξέγερσης, ένα μήνυμα αντίστασης» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

«Ζητάμε αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος όσον αφορά τις περιοχές που είναι κάτω από το επίπεδο του νερού ακόμα και δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Ζητάμε άμεσα λύσεις τι θα γίνει με αυτά τα χωράφια που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν ειδικά για τη λίμνη Κάρλα που 150.000 στρέμματα είναι κάτω από το επίπεδο του νερού ακόμα όπως και αντιπλημμυρικά έργα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

«Εκτελούμε την εντολή των αγροτών να βρισκόμαστε εδώ με τη μορφή συλλαλητηρίου και όχι σαν ημέρα απλά μνήμης των πεσόντων αγροτών στην αγροτική ιδέα. Τα προβλήματα μας φέρνουν ακόμα εδώ, προβλήματα που δεν έχουν λυθεί. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία όσο να λυθούν τα αιτήματα, τα δίκαια αιτήματά μας όπως έχουν αναγνωριστεί από όλους» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης.

Τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Αγιάς

Στο κέντρο της Αγιάς θα βγουν σήμερα και πάλι τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής. Η συγκέντρωση έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει όση ώρα ο πρωθυπουργός θα ενημερώνει στο Μέγαρο Μαξίμου, την αντιπροσωπεία των Θεσσαλών αγροτών  για το περιεχόμενο της μελέτης των Ολλανδών για την διαχείριση των νερών στη Θεσσαλία αλλά και για  την εξέλιξη των μέτρων για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις πλημμύρες και την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα.

Δημοφιλή Άρθρα

Κύθηρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-φάντασμα με αρχηγό παπά και στόχο τα παγκάρια

Εξαρθρώθηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της 1ης Απριλίου μετά...

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων για τη λειτουργία της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων

Με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες...

Ο Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους Κυθήριους για την προβληματική συγκοινωνία

Σοκ και δέος στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ! Απρόσμενη τροπή πήρε...

Όχι στη διχόνοια τη δολερή – Πάσχα έρχεται

Όσα συμβαίνουν στο νησί μας προκαλούν θλίψη. Οι Κυθήριοι...

Τοποθέτηση Ζαχαρία Σουρή για πρόσφατη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κυθήρων

Τη θέση του επί σημείου της πρόσφατης ανακοίνωσης της...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img