Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.5 C
Cythera

Σταϊκούρας: Δεν “παίζει” αυτή τη στιγμή θέμα διαγραφής χρεών

Το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας δεν είναι αυτή την στιγμή στο τραπέζι σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν είναι αυτή την στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Αυτό τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ΥΠΟΙΚ θα βρίσκεται κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί. Όπως είπε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν μειωθεί οριακά παρότι -όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας- δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, περίπου 24 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης εκτίμησε ότι θα αρχίσουν να έρχονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο και θα κατευθυνθούν στην πράσινη οικονομία και την ψηφιοποίηση. Το συνολικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης υπολογίζεται στα 5,5 δισ. ευρώ για το 2021.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης είπε ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης ενώ τα υφιστάμενα μέτρα θα συνεχίσουν τουλάχιστον και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επίσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 τόνισε ότι αύριο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ήδη οι αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport έχουν φτάσει στις 437.293, ξεπερνώντας τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων που είχε εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος παραμένει η εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img