Σάβ, 20 Δεκ 2025
14.2 C
Cythera

Αγία Πελαγία: Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά

Ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, οι ρίψεις νερού από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή ανάμεσα σε Αγία Πελαγία και Αγία Αναστασία.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση του κρατικού μηχανισμού περιόρισε το μέτωπο της καταστροφής σε μια ρεματιά λίγο έξω από την κοινότητα της Αγίας Αναστασίας. Αργά το απόγευμα της Τρίτης, 06/09, η φωτιά παρουσίασε ύφεση, ενώ το ίδιο βράδυ πεζοπόρα τμήματα κατέφθασαν από την Νεάπολη Λακωνίας προς ενίσχυση των εδώ επιχειρούντων και ενόψει της δύσκολης επερχόμενης νύχτας.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή δείχνει καλύτερη. Δεν διακρίνονται ενεργές εστίες, παρά μόνο διάσπαρτα σημεία με έντονο καπνό. Το σύνολο της δύναμης παραμένει στο πεδίο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης από χθες συμμετέχουν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πυροσβεστικα αεροσκάφη και ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες του δήμου.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:02:07

Παραδοσιακή κατοικία στον Ποταμό Κυθήρων

Στην καρδιά του Ποταμού Κυθήρων, ενός από τους πιο...

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων: Ευχές

Ο Ναυτικός ΑθλητικόςΌμιλος Κυθήρων,σας εύχεταιχαρούμενες γιορτέςκαι ένα νέο έτος...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου – Μορφωτικού Κέντρου...

Ευχές Διοίκησης και Προσωπικού Τριφυλλείου Νοσοκομείου

Ο Διοικητής και το προσωπικό του Γ.Ν. – Κ.Υ....

«Για τη συνέλευση»

Έλαβα στο κινητό μου μια πρόσκληση για γενική συνέλευση...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img