Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.3 C
Cythera

Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα 4,5 δισ. στήριξη της οικονομίας το Β’ εξάμηνο

Μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για να στηριχθούν τομείς της οικονομίας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το β’ εξάμηνο εφέτος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι μεταξύ των μέτρων αυτών είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα» και αυτό της κάλυψης τμήματος των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία, όπως είπε, «έχει στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”. Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας. Και πρόσθεσε πως «απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορoνοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ». Συμπλήρωσε δε, πως «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές πλεόνασμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την ανάπτυξη».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img