i-vretaniki-dizoniki-ektelesi-tis-kypriakis-dimokratias

Με δεδομένο ότι «ο υπέρτατος Νόμος των Ηνωμένων Εθνών είναι ο Καταστατικός του Χάρτης», τόσο η Πρόσκληση του ΓΓ για συμμετοχή όσο και η αποδοχή της πρόσκλησης από τις Κυβερνήσεις Κύπρου & Ελλάδας είναι παράνομες και αήθεις, για τους εξής 6 κυρίως λόγους:

1ον:

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών παραβλέπει το γεγονός ότι η «Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960», που καθόριζε την Ελλάδα, την Βρετανία και την Τουρκία ως Εγγυήτριες της νεοσύστατης τότε Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτοακυρώθηκε το 1963, όταν οι 2 από τους 3 «Εγγυητές» [Βρετανία & Τουρκία] συνωμότησαν και αποπειράθηκαν -ενόπλως και αιματηρά- να καταλύσουν το Κράτος, του οποίου είχαν εγγυηθεί την Ανεξαρτησία & Εδαφική Ακεραιότητα και ότι συνωμοτούν συνεχώς για 60 χρόνια, με σταθερό στόχο την Κατάλυση του Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αυτά ο Γ.Γ. τα παραβλέπει και, αφ’ ενός, ανέχεται «η Τουρκία να διαλαλεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αφ΄ ετέρου αποδέχεται «η Βρετανία να υπαγορεύει την εκάστοτε συμπεριφορά ολόκληρου του ΟΗΕ έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας»…
Το δε χειρότερο είναι, ότι ο Γ.Γ καλεί τις αυτό-καταργηθείσες «Εγγυήτριες Δυνάμεις», να αποφασίσουν για την Τύχη της «εκλιπούσας», ερήμην της, Κυπριακής Δημοκρατίας, που, βεβαίως, υπάρχει και είναι πλήρες Κράτος-μέλος του ΟΗΕ.
Και δεν ενοχλούνται με όλα αυτά, ούτε ο ΓΓ, ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα… Η δε Ελλάδα, αποδέχεται τον τίτλο του «ανύπαρκτου Εγγυητή» και θα συμμετέχει στην 5μερή.
2ον:

Ο Γ.Γ. αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ακριβώς επιθυμεί η Βρετανία και η Τουρκία. Δηλαδή, ως «2 Κοινότητες», που σύντομα θα είναι «2 Κράτη» και ήδη έχουν «2 ισότιμους ηγέτες».
Υποβαθμίζει τον εκλελεγμένοΈλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «Κοινοτάρχη των Ελλήνων», τον εξισώνει με τον Κοινοτάρχη των Οθωμανών, τους προσφωνεί και τους δύο «Εξοχότατους» και, οι δύο αυτοί Κοινοτάρχες, μαζί με τους τρεις ανύπαρκτους «Εγγυητές», συμπληρώνουν την 5μερή του Γ.Γ.

Με την συμπεριφορά του, ο Γ.Γ. παραβιάζει προσωπικά την 1η Αρχή του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ορίζει, ότι «ο Οργανισμός βασίζεται επί της κυρίαρχης ισότητας όλων των μελών του…», υποβαθμίζει το Κυπριακό Ζήτημα από παράνομη Εισβολή & Κατοχή (δηλαδή ΕΠΙΔΡΟΜΗ) σε «Διακοινοτική Διαφορά», δίδει «άφεση Εγκλημάτων» στην Τουρκία και αναγνωρίζει ως ισότιμο το παράνομο Ψευδοκράτος.
Με την Ελλάδα & την Κύπρο να αποδέχονται να παρευρίσκονται σ’ αυτό το καρναβάλι, καταμεσής μάλιστα της Αγίας Εβδομάδας [Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Πέμπτη]!3ον:

Ο Γ.Γ. συγκαλεί την 5μερή, στη βάση των βρετανο-τουρκικών αξιώσεων για «Συνομοσπονδία 2 Κρατών ή Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία 2 πλήρως Ισοτίμων Κρατών», που και τα δύο σημαίνουν κατάργηση του κυρίαρχου, ευρωπαϊκού Κυπριακού Κράτους, παραβιάζοντας σωρεία  -και κατ’ επανάληψη επιβεβαιωμένων-  ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία απαιτούν αποχώρηση των παράνομων Τουρκικών Στρατευμάτων&Εποίκων, διακρίβωση των Συνθηκών Εξαφάνισης και της Τύχης των Αγνοουμένων, ασφαλή επιστροφή των Προσφύγων, κατάργηση του παράνομου τουρκικού Ψευδοκράτους και πλήρη σεβασμό της Ανεξαρτησίας & Εδαφικής Ακεραιότητας της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τα ίδια ισχύουν και για τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, βάσει του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, με το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ως πλήρες, ισότιμο και κυρίαρχο Κράτος-μέλος της ΕΕ &της Ευρωζώνης.

Όμως, η σωρευτική αυτή παραβίαση των Αρχών του ΟΗΕ και της ΕΕ δεν καταγγέλθηκε ποτέ επισήμως, ούτε  από την Κύπρο ούτε από την Ελλάδα.

4ον:

Οι Κυβερνήσεις Κύπρου & Ελλάδας, ενώ γνωρίζουν ότι «οποιαδήποτε κατάληξη αυτής της 5μερούς θα είναι επιβλαβής έως καταστροφική για το Κυπριακό Κράτος &τον Κυπριακό Λαό», συνεχίζουν να περιφρονούν την βροντερή Ετυμηγορία του Δημοψηφίσματος του 2004 και αποδέχονταιτην Πρόσκληση του Γ.Γ., επικαλούμενοι δήθεν «σταθερή προσήλωση για ειρηνική διευθέτηση».
Έχοντας απέναντι τους ποιούς;; Τους Βρετανούς και τους Τούρκους, δηλαδή την πλέον δόλια και αναξιόπιστη συμμορία της οικουμένης…

5ον:

Στην Κύπρο, η Κυβέρνηση και συγκεκριμένες κομματικές ηγεσίες παραπλανούν τον κόσμο με μυθεύματα, για δήθεν «προσδοκίες για Βιώσιμη και Οικονομικά Επωφελή Λύση», μιλούν για την «αναγκαιότητα εξίσωσης του 18% των Οθωμανών με το 82% των Ελλήνων» και μετέρχονται κάθε μέσο από-προσανατολισμού, εκφυλισμού του φρονήματος και άλωσης της λαϊκής βούλησης, με κύριο μέλημα τον ψυχολογικό εξαναγκασμό του Λαού να παραδεχτεί, ότι«λανθασμένα διέσωσε το Κράτος του με το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος και ότιθα πρέπει να αποδεχθεί η Κύπρος να γίνει Τουρκία…»!

Και 6ον[αλλά όχι έσχατο]:

Σε αυτή την καταστροφική πορεία, η Κυβέρνηση της Λευκωσίας συμπαρασύρει  (ως δήθεν «συμπαραστάτη») και την αφελή Κυβέρνηση των Αθηνών, με ορατές τις ολέθριες συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ…

Η 5μερής Διάσκεψη θα γίνει στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή των τριών ανύπαρκτων «Εγγυητριών Δυνάμεων», του Προέδρου Αναστασιάδη (ως Κοινοτάρχη των Ελλήνων Κυπρίων) καιτου Ψευδοπροέδρου Τατάρ, ως Κοινοτάρχη των όσων Οθωμανών Κυπρίων απέμειναν από το αρχικό 18% (διότι ένα μεγάλο ποσοστό έφυγαν, μή ανεχόμενοι τους Έποικους και τον τουρκικό Στρατό). Βεβαίως, ο κ Τατάρ θεωρείότι θα εκπροσωπεί και τις 100δες χιλιάδες παράνομους Τούρκους Έποικους, οι οποίοι παριστάνουν τους Κυπρίους.

Το θέμα που θα συζητηθεί κατά την 5μερή θα είναι εκείνο που -βεβαίως-  εκπονούν οι Βρετανοί, δηλαδή:

Από τη μιά, η δήθεν «τουρκική αξίωση» για δύο Κράτη και από την άλλη, η δήθεν «τουρκική υποχώρηση» για Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πλήρη Πολιτική Ισότητα.

Είναι οφθαλμοφανές, ότι οι Βρετανοί & οι Τούρκοι «έθεσαν την αξίωση για 2 Κράτη, για να επισφραγιστεί η ΔΔΟ με Πολιτική Ισότητα», γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις απόψεις του Κύπριου Προέδρου και συγκεκριμένων Πολιτικών Ηγεσιών.

Εάν η 5μερής καταλήξει σε ΔΔΟ, θα σημαίνει τέσσερα πράγματα:

1ον:

Καταλύεται το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικαθίσταται με το θνησιγενές έκτρωμα της ΔΔΟ, η οποία είναι και πάλι 2 Κράτη, αλλά παρέχει στην Τουρκία και επικυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο, μέσω της «πολιτικής ισότητας» και των προηγούμενων «συγκλήσεων», δηλαδή των μειοδοσιών που διακήρυξαν ο Πρόεδρος Χριστόφιας[2008] καιο Πρόεδρος Αναστασιάδη[2014] με τους Τούρκους.

2ον:

Η ΕΕ, ενώπιον του κινδύνου «να κυριευθεί από την Τουρκία μέσω του Τουρκικού Κυπριακού Κρατιδίου», χωρίς κάν η Τουρκία να είναι Μέλος της Ε.Ε., και με δεδομένο ότι«το Κράτος-μέλος, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει καταλυθεί», θα εκδιώξει από την ΕΕ και την Ευρωζώνη και τα 2 Διζωνικά Κρατίδια, τόσο το Ελληνικό όσο και το Τουρκικό….

3ον:

Η ΔΔΟ θα καταρρεύσει σε ελάχιστο χρόνο διότι, πέραν της πολιτειακής παράλυσης που οι πρόνοιες της θα προκαλέσουν, θα αποδειχθεί αμέσως και ως οικονομικά μη βιώσιμη, με αποτέλεσμα τα 2 Διζωνικά Κρατίδια να βρεθούν διεθνώς μετέωρα, χωρίς ευρωπαϊκή υπόσταση και χωρίς νόμισμα, και να ψάχνουν για κηδεμόνα.

Και4ον:

Στο μεταξύ, βάσει πάντα των προνοιών της ΔΔΟ, οι Τούρκοι Έποικοι θα έχουν κατακλύσει νόμιμα ολόκληρη την Κύπρο, και -λόγω της μαζικής πλέον φυγής και των Ελλήνων- θα πλειοψηφούν επί του συνόλου του πληθυσμού.

Σ’ εκείνο το σημείο, η Τουρκία θα καλέσει τα δύο διεθνώς μετέωρα Κρατίδια να αποφασίσουν «είτε τη συνέχιση της διεθνούς ανυπαρξίας τους είτε την προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκική Επικράτεια». Και, βεβαίως, η τουρκική πλειοψηφία (και όχι μόνο) θα εγκρίνει την προσάρτηση, ανταμείβοντας την Βρετανικής επινόησης και Τουρκικής εκτέλεσης Συνωμοσία των τελευταίων 70 ετών.

Όμως, ακόμη κι εάν συμβεί το «μή χείρον» και η 5μερής δεν καταλήξει πουθενά, το ναυάγιο και πάλι θα χρεωθεί στην ελληνική πλευρά, διότι ΔΕΝ υποβλήθηκε ποτέ η θέση ότι πρόκειται για παράνομη Εισβολή & Κατοχή, δηλαδή ΕΠΙΔΡΟΜΗ, και ότι, προϋπόθεση παντός άλλου, είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των παράνομα κατεχόμενων Κυπριακών Εδαφών.

Του Πάνου Ιωαννίδη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 3 =