pragmata-aeroplano

Η Kat Kamalani είναι πρώην αεροσυνοδός και νυν wellness coach, διάσημη για την παρουσία και τις συμβουλές της στα social media και κυρίως το TikTok.

Πρόσφατα μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της ορισμένα tips που σχετίζονται με την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών, τώρα που οι πτήσεις έχουν επανέλθει στην προ πανδημίας εποχή.

Εκτός από τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν πετάς με αεροπλάνο, εμείς θα επισημάνουμε ένα ακόμη: να φοράς μάσκα, ακόμη κι αν έχεις μόλις αναρρώσει από Covid-19. Οι χώροι ενός αεροπλάνου δεν αερίζονται όταν είναι σε στάση με κλειστές μηχανές, ενώ αναπνευστικοί ιοί εξακολουθούν να υπάρχουν. Μπορεί να έχεις την ατυχία να κάθεται δίπλα σου ασυμπτωματικός ασθενής και ούτε το καλύτερο σύστημα εξαερισμού να μην αρκεί για να σε προστατεύσει. Γιατί να μην προσέχεις σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο με τόσους πολλούς ανθρώπους;

1. Μην ταξιδεύεις χωρίς σνακ

Δεν χρειάζεται να πεινάς συχνά για να εκτιμήσεις αυτή τη συμβουλή. Ένα αεροπλάνο μπορεί να μείνει για αρκετή ώρα κολλημένο στον αεροδιάδρομο με τους επιβάτες εντός. Μπορεί επίσης να μην διαθέτει κάποιο χορταστικό σνακ ή κάτι που να σου αρέσει, ή ακόμη το φαγητό του να κοστίζει ακριβά.

Για παν ενδεχόμενο, καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου κάποιο σνακ, σάντουιτς, φρούτο ή «ξηρά τροφή». Η τελευταία ίσως να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή, αλλά είναι ανθεκτική και θα ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας σε έκτακτες περιστάσεις.

2. Ποτέ μην πίνεις το ζεστό νερό του αεροπλάνου

Όταν σου προσφέρουν τσάι ή καφέ που δεν είναι συσκευασμένα, αλλά σερβίρονται από μια κοινή κανάτα (ως είθισται), καλύτερα να αρνηθείς. «Τα δοχεία νερού δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ», ανέφερε η Kamalani, η οποία εκμυστηρεύτηκε πως ακόμη και οι αεροσυνοδοί πίνουν σπάνια το ζεστό νερό του αεροπλάνου.

3. Μην αδιαφορείς για τις οδηγίες ασφάλειας

Η προσοχή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την ασφάλεια θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σου. «Στην απίθανη περίπτωση που συμβεί κάτι, αν προσέξετε, έχετε 80% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσετε», ανέφερε.

4. Μην ταξιδέψεις χωρίς εναλλακτικό σχέδιο πτήσεων και καταλυμάτων

Πρέπει πάντα να έχεις εναλλακτικά ταξιδιωτικά σχέδια. Πού θα μείνεις αν μια πτήση καθυστερήσει πολύ; Υπάρχει ξενοδοχείο μέσα ή κοντά στο αεροδρόμιο; Μπορείς να αποζημιωθείς ή να αλλάξεις τα εισιτήρια σε περίπτωση αναποδιάς;

Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο φέτος 8 στους 10 ταξιδιώτες αντιμετώπισαν ταξιδιωτικά προβλήματα, με συνηθέστερη ταλαιπωρία τις καθυστερήσεις και τις μεγάλες αναμονές. Έχοντας μια εικόνα του προορισμού, των ενδιάμεσων σταθμών, αλλά και των ίδιων των αεροδρομίων στα οποία θα ταξιδέψεις, θα μπορέσεις να αποφύγεις σημαντική ταλαιπωρία.

5. Μην αποκαλύπτεις προσωπικά στοιχεία σε άγνωστους συνεπιβάτες

Είναι εύκολα κατανοητό το γιατί, αλλά κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης ο καθένας μπορεί να νιώσει μοναξιά και να ενδώσει στις ερωτήσεις του περίεργου πλην άγνωστου διπλανού του. Καλύτερα να αντισταθείς στην παρόρμηση.

Μια καλή ιδέα, λέει η πρώην αεροσυνοδός, είναι να επινοήσεις μια ψεύτικη προσωπική ιστορία, αν θέλεις οπωσδήποτε να απαντήσεις. Άλλωστε, πώς ξέρεις ότι κι εκείνος που ρωτάει δεν έχει ήδη επινοήσει τη δικιά του;

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 3 =