epistreptea-prokatavoli

Δώδεκα μέρες έχουν στην διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι – οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έχασαν την ρύθμιση για τις 120 δόσεις μέσα στην πανδημία για να επανενταχθούν με την πληρωμή μιας δόσης έως 31 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας δίνει ακόμη μια ευκαιρία στους ασφαλισμένους – οφειλέτες του ΕΦΚΑ, παρατείνοντας έως 31 Δεκεμβρίου τη δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης για όσους την απώλεσαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2020, με νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ψηφίζεται την Δευτέρα με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος.

Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα καταβολής μιας δόσης έως 31 Δεκεμβρίου για την αναβίωση της ρύθμισης προς το ΚΕΑΟ, όπως γίνεται και με τους φόρους. Όπως αναφέρεται, η επανένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπεται ΚΥΑ με την οποία θα μπορεί να παρατείνεται η προθεσμία επανένταξης το αργότερο μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021. Αντίστοιχα μπορεί να επανακαθορίζεται το χρονικό διάστημα απώλειας της ρύθμισης. Συνεπώς ανοίγει ένα δυνητικό παράθυρο διατήρησης των ρυθμίσεων στον… αναπνευστήρα έως και το καλοκαίρι ανάλογα και με την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

Σε αυτή την φάση, η επανένταξη των οφειλετών συντελείται με την απλή καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, έως 31/12.

Η νέα ευκαιρία επανένταξης αφορά σε ασφαλισμένους οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ που ήταν στους πληττόμενους τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν «πάγωμα» της ρύθμισής τους για 3 μήνες, αλλά έχασαν από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο την ρύθμισή τους, για παράδειγμα την ρύθμιση των 120 δόσεων. Τώρα έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στην ρύθμιση, αρκεί να πληρώσουν μια δόση μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση, η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων της αναβιώσασας ρύθμισης παρατείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen + eight =