Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχαρίας Σουρής και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί – Κύθηρα – Αντικύθηρα». Διαβάστε παρακάτω.

Ζαχαρίας Σουρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων 

Κύθηρα 21 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων Ζαχαρία Σουρή επισκέφθηκε χθες 20/07/2023 το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Κυθήρων.

Συναντήθηκε με την ηγεσία του κλιμακίου από την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τον αριθμό των στελεχών της ΠΥ που έχουν διατεθεί για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων των νησιών μας, για τα μέτρα πρόληψης που έχουν υλοποιηθεί και για τα πυροσβεστικά μέσα που διατίθενται.

Ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί» στέκεται στο πλευρό των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής. Αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο τους και την τεράστια προσφορά τους. Θεωρεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεί θεσμικό εγγυητή της ασφάλειας όλων μας.

Για αυτούς τους λόγους δηλώνει ότι πρέπει να διατίθενται όλα τα απαραίτητα μέσα, σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικά μέσα, προκειμένου να μπορούν με αποτελεσματικότητα να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων, Ζαχαρίας Σουρής, έκανε την ακόλουθη  δήλωση:

Με πόνο και αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη των πρόσφατων πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αγωνιούμε για τα νησιά μας, πολύ περισσότερο που είναι νωπές οι μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά του 2017 στα Κύθηρα.

Δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων.

Σημειώνουμε όμως ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις ενέργειες πρόληψης που θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί (καθαρισμοί δασικών εκτάσεων, δημιουργία και συντήρηση ζωνών πυρασφάλειας κλπ).

Η παράταξη «Όλοι Μαζί» δηλώνει ότι θα εργαστεί για την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το σχέδιο κυρίαρχη θέση θα έχουν η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, τα μέτρα πρόληψης και αποτροπής πυρκαγιών.

Πιστεύουμε όμως ότι η καλύτερη αντιμετώπιση κάθε είδους περιβαλλοντικής κρίσης πρέπει να στηρίζεται στον παράγοντα άνθρωπο. Η εγκατάλειψη των νησιών μας από τη νεολαία (συνολική μείωση του πληθυσμού κατά 10% διαπίστωσε η πρόσφατη απογραφή), μειώνει τις δυνατότητες αντιμετώπισης κάθε φυσικής καταστροφής.

Η παράταξη «Όλοι Μαζί» καλεί όλους τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους να ακολουθούν τις συμβουλές της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών για να ξεπεράσουμε χωρίς προβλήματα την επικίνδυνη περίοδο.

Δηλώνουμε ότι όλοι μας θα βρεθούμε σήμερα στην πρώτη γραμμή για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση κάθε πιθανής απειλής.

Από την επομένη των εκλογών όμως, εφόσον μας τιμήσει ο Κυθηραϊκός λαός και μας αναθέσει την διαχείριση του Δήμου, θα αγωνιστούμε για όλα εκείνα τα μέτρα πρόληψης που προτείνουν οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι φορείς.

Τέρμα πια στην αδράνεια και την αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 − 4 =