Με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Ζαχαρίας Σουρής επιτίθεται στον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη και στον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Κομηνό, κάνοντας λόγο για παρασκηνιακή μεθόδευση αποκλεισμού του αναπληρωτή Δημάρχου Χαράλαμπου Σούγιαννη από το ψηφοδέλτιο της «Καινούργιας Μέρας». Επικαλείται «διαρροές» του κ. Κομήνου και αφήνει υπονοούμενα για εσωτερικά ζητήματα λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, όπως οι αναθέσεις έργων. Διαβάστε την δήλωση του κ. Σουρή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“‘ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων, κ. Ζαχαρίας Σουρής, με αφορμή τις τουλάχιστον περίεργες διαρροές από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κομηνό για το βέτο που ασκεί στον κ. Χαρχαλάκη σχετικά με τη δική του συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη έκπληξη και απορία παρακολουθούν οι συμπατριώτες μας όσα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και πριν, διαρρέει ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κομηνός. Συγκεκριμένα, ο κ. Κομηνός σε συζητήσεις του, σχεδον απροκάλυπτα φαίνεται να δηλώνει ότι ασκεί βέτο στον κ. Χαρχαλάκη για να μη συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου ο κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης. Διαφορετικά, όπως αναφέρει, θα αποσύρει την δική του υποψηφιότητα.

Το θέμα όσο κι αν φαίνεται ότι είναι καθαρά εσωτερικό πρόβλημα, δηλαδή μεταξύ του κ. Κομηνού και του κ. Χαρχαλάκη, στην πραγματικότητα αφορά και ενδιαφέρει όλους τους Κυθηρίους. Γιατί δεν πρόκειται για έναν απλό δημοτικό σύμβουλο αλλά για τον Αναπληρωτή Δήμαρχο. Η αμφισβήτηση ενός Αντιδημάρχου για τον αναπληρωτή Δήμαρχο είναι θέμα εξόχως πολιτικό. Επομένως οφείλουν και οι δύο αλλά πρωτίστως ο κ. Χαρχαλάκης να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αληθεύει ή όχι ότι ο κ. Κομηνός ασκεί βέτο για να μην είναι υποψήφιος ο κ. Χαρ. Σούγιαννης;

Αν δεν αληθεύει γιατί ο κ. Κομηνός συνεχίζει να το επαναλαμβάνει;

Αν πραγματικά αληθεύει, ποιοι λόγοι κάνουν τον κ. Κομηνό να διαδίδει σε μορφή ψιθύρων τέτοια σενάρια;

Έχουν μήπως να κάνουν με αναθέσεις έργων ή με την εσωτερική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής;

Στην περίπτωση μάλιστα που ο κ. Κομηνός επιβάλει την άποψή του και πετύχει την αποπομπή από το ψηφοδέλτιο του κ. Σούγιαννη, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις.

Περιμένουμε άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν σιωπήσουν, τότε κάτι σοβαρό και πιθανόν ύποπτο μπορεί να συμβαίνει.

Οι συμπατριώτες μας απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Σιωπή και μισόλογα σίγουρα δεν χωράνε».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + one =