Υποκλοπές: Υπό το βάρος των εξελίξεων η κυβέρνηση ανοίγει την Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα

Δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, για επαναφορά της Ολομέλειας. Στις 22 Αυγούστου επανέρχεται η Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση των αρχηγών για τις υποκλοπές.

Το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων και του σκανδάλου των υποκλοπών, έκανε δεκτό ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η Βουλή θα ανοίξει νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου, ενώ η Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Την απόφαση έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με την εξής ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής προκειμένου να υπάρξει άμεσα προ – ημερησίας διάταξης συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής και του ανέπτυξε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό βάσει του οποίου ζήτησε να συνεδριάσει άμεσα η Ολομέλεια του Σώματος. Μάλιστα σημείωσε ότι πρέπει να διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και για τον λόγο αυτό ενημέρωσε τον Κώστα Τασούλα για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθεί προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με αντικείμενο την δράση της ΕΥΠ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει την συγκεκριμένη θεσμική δυνατότητα. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι πως οι διακοπές της Βουλής συνιστούν μια άτυπη κατάσταση μια και δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα τμήματα διακοπών της Βουλής, γνωστότερα ως «θερινά τμήματα».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του πως «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλαδή στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στον Κώστα Τασούλα πως το άνοιγμα της Βουλής συνιστά το «αυτονόητο δημοκρατικό του καθήκον».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...

AQUA JEWEL: Νέα τροποποίηση δρομολογίου για αύριο, Πέμπτη

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και λόγω δυσμενών...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img