Υπό κατάληψη τελεί το Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) εδώ και λίγες ώρες. Στην κίνηση αυτή προχώρησε ομάδα φοιτητών, ύστερα από συνέλευση και υπό το βάρος της επίθεσης σε καθηγητή εντός αίθουσας διδασκαλίας που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες.

Οι φοιτητές ζητούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλη τη φοιτητική κοινότητα, κανέναν αποκλεισμό φοιτητή από την εξεταστική και ορισμό ισότιμης εξεταστικής για όλους τους φοιτητές, με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης με Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

Με την απόφασή τους αυτή, οι φοιτητές καταδικάζουν την εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, όπως και την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων συγκεκριμένου καθηγητή. Απαιτούν, δε, να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική.

Δείτε την απόφαση εδώ.

asoee-katalipsi

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

-Κατάληψη της σχολής την Παρασκευή 14/1
-Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα 17/1 στη 1μμ.
– Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου ΚεραμέωςΧρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
  • O συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
  • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
  • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
  • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

– Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική:
1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές.
2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.
3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 15 =