monades-afalatosis

Μετά από μια μακρά διαγωνιστική διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από 1 έτος, και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η υπογραφή της Σύμβασης για την προμήθεια και λειτουργία 3 μονάδων αφαλάτωσης, οι 2 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στην Αγία Πατρικία για την υδροδοτική ενίσχυση της Αγίας Πελαγίας και η 1 μονάδα στο Διακόφτι. Η κάθε μονάδα είναι δυναμικότητας 300 κυβικών μέτρων νερού σε ημερήσια βάση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.720.000€ με το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων. Στο έργο, πέραν της προμήθειας των μονάδων, περιλαμβάνονται και όλα τα συνοδά έργα, τα δίκτυα, οι συνδέσεις και η δοκιμαστική λειτουργία των μονάδων.

Σε ό,τι αφορά τον οικισμό της Αγ. Πελαγίας, θα υδροδοτείται πλέον από 2 μονάδες αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών ημερησίως, συμπληρωματικά προς το δίκτυο των γεωτρήσεων. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο του νέου δικτύου ύδρευσης του οικισμού, διασφαλίζεται επάρκεια και ποιότητα νερού τουλάχιστον για τα επόμενα 25 χρόνια, στον πλέον τουριστικό οικισμό των Κυθήρων που διαθέτει τις περισσότερες κλίνες (συγκεντρωτικά) και ως εκ τούτου έχει αντίστοιχα υψηλές καταναλώσεις και ανάγκες.

Αναφορικά με το Διακόφτι, διασφαλίζεται επάρκεια πόσιμου νερού σε έναν οικισμό με πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όπου πέραν των υπολοίπων, αποτελεί και επενδυτική επιλογή μεγάλων εταιρειών real estate από χώρες του εξωτερικού και ως εκ τούτου, σύντομα θα χρειαστεί πολύ σημαντική υδροδοτική ενίσχυση.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΜΑΚ ΑΕ και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση είναι 1.605.800€ με το Φ.Π.Α.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Κάθε όραμά μας μετατρέπεται σε έργο. Ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης των τελευταίων ετών, οι πρώτες 3 μονάδες αφαλάτωσης, σε λίγους μήνες θα υδροδοτούν την Αγ. Πελαγία και το Διακόφτι, ακριβώς όπως είχαμε δεσμευθεί. Ένα έργο ουσίας και προόδου, που γίνεται πράξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Ακόμα 3 μονάδες αφαλάτωσης δημοπρατούνται άμεσα: Παλαιόπολη/Αβλέμωνας, Καψάλι και Αντικύθηρα, με πόρους του προγράμματος ‘ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’. Με χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για έργα υποδομών, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 13 =